Bináris Opció Stratégia – Hogyan lehetsz hosszú távon nyereséges?

A bináris opciós kereskedés manapság az egyik legkönnyebben megérthető, leggyorsabban elkezdhető pénzkeresési forma. Ha ügyesen kereskedik az ember, akár néhány tízezer forintos kezdeti befektetéssel is igen látványos mellékjövedelemre tehet szert. Nincs is annál izgalmasabb érzés, amikor egymást követik a nyertes kereskedések és az ember saját szeme láttára duplázódik meg a számláján lévő összeg alig néhány óra alatt.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Nos, mi átéltük már ezt az érzést és az oldalunk célja az, hogy Te is megtapasztalhasd előbb-utóbb. Azonban a szemfüles olvasók kiszúrhatták a fenti bevezető legfontosabb részét: „HA ügyesen kereskedik az ember”. Nos, ebben a cikkben azt fogjuk megvizsgálni, mit is jelent pontosan ez az „ügyes” szó és hogyan kerüld el azt, hogy „ügyetlenül”, random megérzéseket követve elszórd a nehezen megkeresett pénzed.

Hogyan működnek a piacok?

Mielőtt konkrét stratégiákról beszélnénk, fontosnak tartjuk elmagyarázni röviden, hogyan is működnek a piacok:

  1. Akár devizákról, akár részvényekről, akár bármi másról beszélünk, a piaci árat mindig a kereslet és kínálat fogja meghatározni. Vagyis az aktuális ár attól függ, hogy éppen hányan szeretnék megvásárolni és hányan eladni az adott dolgot.
  2. Pozitív hírek hatására az ár jellemzően emelkedik, negatív hírek hatására csökken. Ez logikus, hiszen a pozitív hírek hatására sokkal többen akarnak vásárolni, mint eladni.
  3. Mivel az emberek hasonló eseményekre mindig nagyon hasonlóan reagálnak, ezért különböző eszközökkel elég jól meg lehet jósolni, hogy az árak hogyan fognak alakulni a jövőben.

Ha ezt a fenti három állítást elfogadod és megérted, akkor máris többet értesz a kereskedéshez, mint az emberek fele. Ahhoz, hogy ezt hasznosítani tudd, szükséged van valamilyen konkrét stratégiára, ami felhasználja a fenti alapigazságokat.

Hogyan jósold meg a jövőt? – A 3 legfontosabb stratégiai irány

Fontos leszögezni, hogy nincs egyetlen tökéletes stratégia, minden kereskedő más-más módszerre esküszik. Nekünk is megvannak a saját módszereink, amiket a Bináris Opció Akadémián belül ingyen meg is mutatunk neked. Azonban minden módszer megegyezik abban, hogy valamilyen elvet követve elemzi a piaci eseményeket és azok alapján próbálja megjósolni a jövőbeni árváltozást.

Jöjjön tehát a három legfontosabb elemzési módszer:

Fundamentális elemzés

Az egyik legtriviálisabb elemzési módszer, mely során az ember hírek, piaci események, általános piaci hangulat, trendek alapján próbálja megjósolni azt, hogy pl. egy adott részvény népszerű lesz-e a piacon vagy sem.

Nézzünk egy konkrét példát:

Az Apple piacra dob egy új iPhone-t, melynek hatására azt várjuk, hogy a cég eladásai megugranak, így a piaci értéke megnő. Logikusan gondoljuk azt, hogy a részvények ára emelkedni fog, ezért célszerű most vásárolni, hogy később magasabb áron adjunk el.

A fundamentális elemzés bár rendkívül egyszerű és hatékony elv, sajnos nem tekinthető túl exakt tudománynak. Van azonban egy még nagyobb probléma vele: a bináris opciók esetén néhány perces időtávokon kereskedünk, így a hírek hosszú távú hatásai nem igazán érintenek minket.

Technikai elemzés

A technikai elemzés a bináris opciós kereskedők legnépszerűbb választása. A logikája rendkívül egyszerű:

  • A piacokon nagyon jellemző trendek figyelhetőek meg: ha irreálisan magas az ára valaminek, kevés vevő és sok eladó lesz, amitől leesik az ár.
  • Ugyanígy igaz visszafele is. Ha valaminek túl alacsony az ára, akkor sokkal több lesz a vevő, ami felhajtja az árat.
  • A piac tehát mindig korrigálja önmagát, az egyensúlyra törekszik.

 

A technikai elemzés lényegében arról szól, hogy különböző statisztikai módszerekkel, úgynevezett indikátorokkal megvizsgáljuk azt, hogy a piaci ár mennyire magas vagy alacsony ahhoz képest, hogy „hol kéne lennie”.

Ha az indikátoraink szerint az ár sokkal magasabb, mint ahol statisztikailag kéne lennie, akkor nagyon valószínű, hogy hamarosan esni fog.

A technikai elemzést a világ szinte összes vezető befektető cége, bankja használja valamilyen formában és lényegében az összes robot és szignálszolgáltatás is ezekre épül. Az ok egyszerű: a legtöbb helyzetben nagyon jól működik!

Árelemzés

Az árelemző stratégia lényege, hogy figyelmünket egyetlen dologra, az ár múltbéli alakulására fordítjuk. Egy nagy rutinnal rendelkező profi kereskedő egy árgrafikon láttán felismeri azt, hogy mik azok a jellemző árszintek, ahol a piac valamilyen szinten reagálni szokott.

Van olyan szint, aminél ritkán esik lejjebb az ár? Esetleg mindig megfordul ez bizonyos értéknél a vevők és eladók aránya?

A fundamentális elemzéshez hasonlóan az árelemzés sem teljesen exakt tudomány, hiszen sosem fogunk olyan konkrét értékeket látni, mint pl. egy indikátor esetében, azonban főleg a tapasztalt kereskedők használják ezt a módszert előszeretettel, mert sokkal aktuálisabb képet kaphatnak a piacról, mint a technikai elemzés esetében.

Pénzmenedzsment – Mert a jó stratégia önmagában nem minden

Akármelyik irányzat is szimpatikus számodra a fenti elvek közül, a jó alapstratégia önmagában még nem elég a sikerhez. Legalább ennyire fontos, hogy jól kezeld a pénzed és érzelmileg semleges tudj maradni.

Mit is jelent ez konkrétan? Egy jó pénzmendzsment stratégia segít eldönteni az alábbi kérdéseket:

  • Mekkora téttel kereskedj a teljes tőkédhez képest?
  • Mit csinálj, ha nyersz?
  • Mit csinálj, ha egy-egy kereskedésed nem jött be?
  • Meddig kereskedj egy nap?

 

Hogyan leszel sikeres bináris opció kereskedő?

A bináris opciós kereskedést megérteni rendkívül egyszerű, de hosszú távon azért sokkal többet kell tenned, minthogy a megérzéseid alapján tippelgetsz, hogy éppen alacsonyabb vagy magasabb lesz-e az ár.

Ahogy korábban is írtuk, nincs egyetlen jó válasz erre a kérdésre. Nincs olyan módszer, amivel 100%-os biztonsággal nyerni fogsz, de nem is ez a cél. A cél az, hogy összességében több pénzt nyerj, mint amennyit veszítesz és a számládon lévő pénz hétről hétre gyarapodjon. Szerencsére erre több stratégia is alkalmas.

Az biztos, hogy szükséged lesz egy jó alapstratégiára és egy pénzmenedzsment módszerre, ami segít abban, hogy maximalizáld a nyereséges kereskedéseidet és minimalizáld a veszteségeket.

Mi számtalan ilyen párosítást kipróbáltunk már és az ingyenes Bináris Opciós Akadémián megmutatjuk Neked, hogy mi az az alapstratégia és pénzmenedzsment technika, amivel akár a teljesen kezdő kereskedők is hamar sikeres kereskedővé tudnak válni.

Akár van már tapasztalatod a kereskedésben, akár nincs, a tanfolyam és a benne lévő videók már több ezer embernek segítettek és teljesen ingyenesek. Ha érdekel, hogyan érdemes szerintünk kereskedni, itt érheted el őket:

Tovább az ingyenes tanfolyamra!