Kriptovaluta és kriptopénz – Mi ez és hogyan magyaráztam el a nagypapámnak?

Amíg az átlagember aktuálpolitikával, bulvárhírekkel és TV nézéssel tölti a szabadidejét, addig szép lassan bekúszik a küszöb alatt az emberiség történelmének eddigi legnagyobb, világméretű aranyláza.

Az aranyat azonban mára a számítástechnika és a matematika együttes fejlődésével a Kriptovaluták váltották fel.

Most megmutatjuk Neked, hogy mi hogyan keresünk pénzt az kriptovalutákkal!

Kattints ide és egy videóban lépésről lépésre megmutatjuk Neked, hogy mit kell tenned ehhez!

Rengeteg semmitmondó cikk kering az interneten, ez miért lenne különb?

Nagyon sok írás, rengeteg cikk és videó kering az interneten a kriptovaluták működésével és technológiai hátterével kapcsolatosan, azonban nem nagyon találtunk olyan anyagot, amely tényleg az alapoktól és tényleg teljesen érthető módon magyarázná el nekünk ezt az egészet.

Ha ezzel Te is így vagy, akkor olvass tovább, mert ez az írás Neked készült!

Mindegyik cikk feltételez bizonyos fokú matematikai és számítástechnikai előképzettséget, és elég sok alapfogalmat már a kezdéskor úgy használ, mintha teljesen magától értetődő volna. Biztos Te is találkoztál már legalább egy, a következőhöz hasonló beszélgetéssel életed során:

- Ne haragudj, de hogyan mondanád azt magyarul, hogy „agitate”?
- Hát ez tök egyszerű: agitál.
- Kösz…

Nyilvánvalóan nem kerültünk közelebb a megoldáshoz...


A kriptovaluták lényege a blokklánc technológián és az RSA titkosításon alapuló, decentralizált számítógépek hálózatának számítási kapacitása által működtetett peer-2-peer kapcsolatok kialakítása a résztvevők között.

Nyilvánvalóan most sem kerültünk közelebb a megoldáshoz…


Pénzérmék és statisztikák egy asztalon

A Bináris Mentor csapatával az a célunk, hogy úgy vezessünk be Téged is a kriptovaluták világába, hogy azt utána egy ovis kissrácnak vagy éppen a nagymamádnak is tovább tudd adni.

Kezdjünk akkor bele, és figyelj, mert a 21. század legerősebb piacformáló találmányát fogod most megismerni egészen az alapoktól úgy, hogy pontosan érteni fogod, hogy mi, miért és hogyan történik.

A kriptovaluták kialakulásával ismételten beigazolódott, hogy az emberiség az agyunk és a tudományok folyamatos fejlődése miatt tart ma ott, ahol.

Mi a kriptovaluta és hogyan alakult ki?

A kriptovaluták első zászlóshajója a Bitcoin volt. 2008. október 31-én egy Satoshi Nakamoto nevű személy közzétett egy írást, ahol egy forradalmi, elektronikus fizetőeszköz megszületéséről írt, amely a végfelhasználók között közvetlen kapcsolatot létesít, bármilyen köztes bank vagy pénzintézet felügyelete, beavatkozása nélkül.

Nakamoto személyét a mai napig homály fedi, egyesek azt állítják, hogy egy álnevet használó hackerről van szó, mások viszont egy nagyobb hacker csapat munkáját feltételezik a háttérben. Ha így, ha úgy, az egészen biztos, hogy a Bitcoin bejelentésével egy világméretű mozgalom indult útjára, amely alapjaiban változtatta meg a pénzpiaci viszonyokat.

Nincs felügyeleti szerv, a rendszer magától működik

A kriptovaluták piacával kialakítottunk több olyan önszerveződő, automatizált rendszert, amely digitális fizetőeszközöket adott a kezünkbe úgy, hogy ehhez semmilyen központi pénzintézet, semmilyen bank vagy egyéb hatóság felügyelete nem szükséges. Az ember ezen a ponton hajlamos felkapni a fejét arra gondolva, hogy ha nincs egy központi felügyeleti szerv, akkor mi tartja fent a biztonságot és a megbízhatóságot egy ilyen rendszerben. Nos pontosan ez a lényeg.

A kriptovaluta jelentése

A kriptovaluták mindegyike a kriptográfián, azaz a titkosításon alapszik. Egy olyan tranzakció során, ahol valamilyen kriptovaluta cserél gazdát, semmilyen személyes adat vagy egyéni, titkos jelszó nem kerül a nyilvánosságra. Ez óriási különbség a hagyományos pénzrendszerrel szemben, hiszen, ha egy tranzakciót valamilyen közvetítő pénzintézeten keresztül végez az ember, akkor ezekhez az adatokhoz ez a harmadik fél – egy biztosító, vagy bank – minden további nélkül hozzáfér.

Természetesen kemény szerződési feltételek kötik ezeket a szervezeteket is ahhoz, hogy ne tudjanak visszaélni az adatainkkal, de valljuk be, nagyobb biztonságban vagyunk akkor, ha ezek az adatok egyáltalán nem is kerülnek ki tőlünk.

Ha olvasgattál már a témában, biztosan Te is találkoztál már a blokklánc, vagy angolul blockchain technológia kifejezéssel. Ez egy olyan forradalmi találmány, ami a Bitcoin születésével indult útjára és egészen biztos, hogy alapjaiban fogja megváltoztatni a digitális világot. A Bitcoin kapcsán említettük már a pénzküldést, amely könnyen, gyorsan és banki felügyelet nélkül történik két résztvevő között, azonban ennél a blokklánc technológia sokkal nagyobb távlatokat nyit előttünk.

Kriptovalutákkal kereskedik egy elegáns üzletember

A blokklánc technológiának köszönhetően ma már

  • lehetőséged nyílik használni más emberek szabadon nyugvó, kihasználatlan erőforrásait teljesen szabadon, mintha a sajátod lenne,
  • kedvedre tárolhatod személyes adataidat a digitális térben úgy, hogy ahhoz rajtad kívül a világon senki nem férhet hozzá,
  • 4 másodpercen belül megérkezik az utalásod a forint alapú számládról Tokióba, ahol a címzett jenben kapja meg az összeget, átváltási és kezelési költségek nélkül.
  • Ezek csupán kiragadott példák a temérdek lehetőség közül. Nem csak arról van szó tehát, hogy lehetőség nyílt titokban, a bankok elől elbújva ide-oda pénzt küldözgetni a világban. Ez egy olyan technológiai forradalom, aminek köszönhetően a matematika és a számítástechnika segítségével az interneten található bármilyen termék vagy szolgáltatás minősége ugrásszerűen javítható. Ezen felül pedig minden folyamat, ami az interneten zajlik, gyorsabbá, egyszerűbbé és a legfontosabb: olcsóbbá válhat tőle.

A legnépszerűbb kriptopénzek a piacon:

Bitcoin

BTC

Gyors és olcsó digitális fizetőeszköz bevezetése


Ethereum

ETH

Egy globális világszámítógép felépítése önkéntes felhasználók segítségével.


Ripple

XRP

Rendkívül gyors és olcsó nemzetközi átutalás


Litecoin

LTC

Bitcoinhoz hasonló, de annál gyorsabban működik


Zcash

ZEC

Bitcoinhoz hasonló, de annál biztonságosabban működik


Most megmutatjuk Neked, hogy mi hogyan keresünk pénzt az kriptovalutákkal!

Kattints ide és egy videóban lépésről lépésre megmutatjuk Neked, hogy mit kell tenned ehhez!

Több mint 1300 különböző kriptopénz a piacon

2017 végén a piacon szereplő kriptovaluták száma meghaladta az 1300 darabot. Ez azt jelenti, hogy a technológiát, amelyet a Bitcoin megteremtett, azóta több mint 1300 féle képpen próbálták lemásolni, továbbfejleszteni vagy pedig valahogy máshogyan felhasználni. Ha az alapötlet hibás vagy téves lett volna, akkor nem lett volna ilyen hosszú a későn érkezők listája.

Látni már a végét?

A történetben az a durva, hogy egyelőre még messze nem látjuk az alagút végét. Rohamos mértékben növekszik a kriptovaluták száma hónapról hónapra, hiszen a blokklánc technológia olyan mértékben nyitotta meg a digitális világ kapuit ezer és egy új lehetőség felé, amiről eddig álmodni sem mertünk.

Nem fog ez is kipukkadni, mint olyan sok lufi az elmúlt években?

Az elmúlt években rengetegszer tapasztaltunk olyat egyes rendkívül népszerű piaci trendeknél, hogy egy darabig rengeteg befektető öntötte két kézzel a pénzt egy olyan ötletbe, amely az adott pillanatban rendkívül jónak, rendkívül ígéretesnek tűnt. Adódik a kérdés tehát: Mi van, ha a kriptovaluták ötlete is csak egy óriási lufi, amit most még fújunk egy darabig, aztán egyszer csak kipukkad.

Egy teljesen új dologról van szó

Abban különböznek ezek a kriptovaluták az eddigi világmegváltó ötletektől, hogy ezek – fajtától függően – egy felületet, egy eszközt vagy egy komplett platformot teremtenek meg, ami később ténylegesen kiszolgálja a résztvevők igényeit.

A legutóbbi világválság a különböző ingatlanhitelek elburjánzása miatt következett be, az ingatlanok olvasatában a kriptovaluták felfedezése annyival nagyobb méreteket ölt, mintha egy teljesen új, óriási és teljesen lakatlan földrészt fedeztünk volna fel a Földön, ahol egyébként ingatlanok építésén felül rengeteg más lehetősége adódik azoknak, akik odamennek szerencsét próbálni.

Ha szakértőket követsz, nem tudsz hibázni

Az ember szeret szakértők véleményére támaszkodni, amikor információt vagy tanácsot keres egy adott témakörben. Ez a kriptovaluták esetén sincs másképp. Összegyűjtöttünk Neked 12 sikeres embert, akik nagy összeggel szálltak be valamely kriptovalutába, ezzel is jelezve azt, hogy egy rendkívüli befektetésnek tartják. A dúsgazdag emberekre két dolog biztosan igaz:

  1. Értenek ahhoz, hogyan kell pénzt csinálni.
  2. Mindig egyre többet és többet szeretnének keresni.

Akik már letették voksukat valamelyik kriptopénz mellett:

Az üzleti életből:

A szórakoztatóiparból:

Ez miért lehet fontos számodra is?

Az első 6 embernél vélhetően Te sem kérdőjelezed meg a pénzügyekhez való hozzáértést. A második csapat esetén azonban, egy rapper, egy színésznő vagy egy bokszoló pénzügyi döntései miért érdekelnének Téged és miért bíznál meg bennük?

Nos bizonyára Te is sejted, hogy ilyen méretű vagyonról ezek a hírességek nem egyedül döntenek. Nagyon komoly pénzügyi csapat dolgozik azon, hogy ők folyamatosan gyarapítsák és növeljék megtakarításaikat és befektetéseiket. Ezek mindenképpen bíztató hírek.

Hogyan tudsz a kriptopénzekből Te is profitálni?

Biztos benned is felmerült, hogy ebből az óriási, világméretű lehetőségből Te is kivennéd a részed, ha tudnád, hogy milyen lehetőségeid vannak és mit kell ehhez tenned. Most megmutatjuk, hogy milyen különböző formái vannak annak, hogy a Te is pénzt kereshess a kriptovalutákból:

Most megmutatjuk Neked, hogy mi hogyan keresünk pénzt az kriptovalutákkal!

Kattints ide és egy videóban lépésről lépésre megmutatjuk Neked, hogy mit kell tenned ehhez!

Kriptovaluta bányászat

Biztos hallottál már a bányászat kifejezéssel a kriptovaluták megvilágításában. Ez tulajdonképpen a pénznyomtatás megfelelője. A legtöbb kriptovalutát bányászás útján lehet előállítani.

Mi az a kriptopénz bányászat?

Az összes tranzakció, amely során valamilyen kriptovaluta cserél gazdát, a személyes adatok védelme érdekében egy rendkívül bonyolult matematikai, titkosító algoritmus mentén megy végbe. Ez a titkosító eljárás – annak érdekében, hogy lehetetlen legyen feltörni – egy nagyon bonyolult matematikai feladvány megoldását jelenti.

Ezeket a feladványokat erre a célra felépített és üzembe állított szuperszámítógépek végzik, amelyek az átlagnál nagyobb számítási kapacitással rendelkeznek. A kriptovaluták rendszerét tehát ezek az önjelölt „bányász” számítógépek tartják fent. Ez biztosítja a rendszer folyamatos működését. Erről bővebb információt a blokklánc technológiával foglalkozó oldalunkon találhatsz.

Vegyünk egy példát, azon keresztül még jobban látod majd az összefüggéseket!

Andris szeretne küldeni 4 Bitcoint Emesének. Ezt a tranzakciót egy James nevű kanadai vállalkozó garázsában található bányász számítógép titkosítja és a speciális titkosítási eljárást követően a tranzakció végbemegy, azaz Emese megkapja a 4 Bitcoint a digitális tárcájába. Mivel James saját számítógépének számítási kapacitásával segített Andriséknak, a rendszer megjutalmazza őt 1 Bitcoinnal. A számok jelenleg csak a szemléltetést szolgálják.

Összefoglalva tehát, ha szeretnél Bitcoinhoz vagy bármilyen egyéb kriptovalutához jutni, az egyik alternatívád az, hogy Te is bányászatra adod a fejed.

Mire van szükséged ehhez?

Először is be kell ruháznod egy olyan számítógépre, ami legalább 5, de inkább 10 nagyteljesítményű videókártyát tud párhuzamosan dolgoztatni. Ezt nem nagyon fogod tudni megúszni 1 millió forintos kiadás alatt. Ezek után szükséged van egy elszigetelt helységre, ahol megfelelő körülményeket tudsz biztosítani ahhoz, hogy egy ilyen gép egész nap, megállás nélkül, maximális teljesítményen tudjon pörögni.

A bányászat nem kevés kellemetlenséggel és költséggel jár

Készülj fel arra, hogy a gép hűtő ventillátorai nagy zajt keltenek, egy nappaliba semmiképp sem ajánljuk. A gép további kellemetlen vonzata lesz a rezsiköltség is, amely egy ilyen gép esetén a százezres magasságokat is elérheti.

Kriptovaluta bányászathoz számítógép konfiguráció

A konfiguráció nagyon nehéz

A történet sajnos nem csupán arról szól, hogy az ember vásárol egy szuperszámítógépet, lerakja a garázs sarkába, bekapcsolja, majd hátradől. Ahhoz, hogy a gép a megfelelő módon és hatékonysággal működjön, komoly szoftver- és hardveroldali beállításokra van szükség. Több mint 170 féle paraméterről beszélünk, amelyeket megfelelően kell beállítani ahhoz, hogy a gép ne menjen tönkre, és valóban úgy bányásszon, ahogy szeretnénk.

A kriptopénz bányászat egyre inkább nehezedik

További hátránya a bányászatnak az, hogy minél több kriptopénz van a piacon, ez a bizonyos megoldandó matematikai feladat annál nehezebb lesz. Ez azt jelenti, hogy az idő előrehaladtával egyre nehezebb lesz a bányászok dolga, hiszen ugyanazért a munkáért egyre kevesebb jutalmat kapnak majd.

Az itt leírtak alapján a Bináris Mentor csapatával egyhangú véleményünk, hogy a bányászatot nem ajánljuk azok számára, akik nem felsőfokú számítástechnikai tudással és 5.000 dollár alatti indulótőkével vágnak neki.

Kriptovaluta vásárlás

A második alternatívád a befektetés. Ahogy fentebb is olvashattad, számos pénzügyi guru és híresség választotta már a kriptovalutákat befektetés céljából. A befektetéssel itt is az a helyzet, mint általában – relatív sokat kell beletenned ahhoz, hogy jövedelmező legyen. Számos kriptopénzzel történt meg, hogy hetek leforgása alatt többszörösére nőtt az árfolyama, azonban elég nehéz felismerni az ilyen lehetőségeket és nehéz úgy felépíteni egy portfoliot, hogy az a lehető legjobb mértékben növelje befektetett tőkénket.

Tegyük fel, hogy vásárolsz 1 Bitcoint 15.000 dolláros árfolyamon. Ekkor elköltöttél 15.000 dollárt. Ha az árfolyam 1 hónap múlva 18.000 dolláron áll majd, akkor a 15.000 dollárod már 18.000 dollárt fog érni, tehát passzívan kerestél 3000 dollárt. Ennyivel ér többet a befektetett tőkéd. Értelem szerűen, ha 1 hónap után az árfolyam 14.000 dolláron áll meg, akkor elmondható, hogy a befektetéseddel 1000 dollárt buktál.

Rendkívül fontos tehát, hogy vétel esetén csak és kizárólag akkor tudsz profitot elérni, ha az árfolyam emelkedik. Egy árfolyam esésével egyértelműen pénzt veszítesz.

Hogyan juthatsz hozzá?

Sajnos egyelőre még nem könnyen. A folyamat, amíg a bankszámládon lévő forintból valamilyen kriptovalutát vásárolsz, elhúzódhat akár több hónapig is. Ez nem csak azért lehet frusztráló, mert addig a tőkédhez sem tudsz hozzáférni, hanem azért, mert a kriptovaluták piacán pár hónapos időtáv akár 100-200% árfolyamnövekedéseket is jelenthet. Ez azt jelenti, hogy egy jó pillanatban indított vásárlásoddal a vételi folyamat bonyolultsága miatt már a nulladik pillanatban pénzt veszítesz.

Melyik kriptopénzbe érdemes fektetni?

Több mint 1300 kriptovaluta található a piacon, és nagyon nehéz dolga van azoknak a befektetőknek, akik a lehető legjobb hozamot szeretnék elérni diverzifikált portfoliójukkal, ráadásul komoly összeget kell befektetni ahhoz, hogy valóban jövedelmező üzletről lehessen beszélni.

Az időzítés fontossága

Az online kereskedés kulcsa a tökéletes időzítés. Kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek egy adott pillanatban adódnak a trader számára. Több hónapos átfutási idővel vásárolt kriptopénzek mellett közel sem beszélhetünk arról, hogy az ember a megfelelő pillanatokban tudna pozíciót nyitni, hiszen nem rajta múlik, hogy mikor jut hozzá a befizetett összeghez.

Kriptovaluták - decentralizált számítógépek hálózata

Hogyan tudod tárolni?

A kriptovaluták tárolásához egy erre alkalmas digitális pénztárcára lesz szükséged. Ezt hozzárendelheted a számítógépedhez, az okostelefonodhoz vagy pedig egy felhőalapú tárhelyhez. A tárcához tartozik egy nyilvános azonosítód és egy titkos jelszavad. Bár a kriptovaluták által végzett tranzakciók 100%-a titkosított és lehetetlen feltörni, a titkos jelszavaddal már más a helyzet. 2017-ben több nagy méretű hacker támadásról lehetett olvasni, hol milliós nagyságrendben loptak el Bitcoint és egyéb kriptovalutákat ilyen digitális pénztárcákból.

Az itt leírtak alapján a Bináris Mentor csapatával egyhangú véleményünk, hogy a vételt nem ajánljuk azok számára, akik relatív kevés kereskedői tudással és 5.000 dollár alatti indulótőkével vágnának neki.

Kriptovaluta kereskedés

A befektetéshez hasonlóan itt is arról van szó, hogy egy kriptopénz árfolyammozgásából szeretnél profithoz jutni, azonban a kereskedés esetén erre jóval több lehetőséged adódik. Ez azért van, mert itt nem csak akkor kereshetsz pénzt, ha az adott árfolyam értéke emelkedik. A profi kereskedők az árfolyammozgásokból keresnek pénzt. Nem csak azokról az árfolyammozgásokról beszélünk itt, amikor emelkedik az árfolyam, hanem azokról is, amikor esetlegesen csökken.

A cél jelen esetben is kettős: alacsony áron venni és magas áron eladni.

Nézzük egy gyakorlati példán keresztül!

Tegyük fel, hogy adott hónap első napján vásárolsz 1 egységnyi, tetszőleges kriptovalutát 100 dolláros árfolyamon. 1 hónap letelte után az árfolyam 138 dolláron áll, ekkor ezt az egységnyi kriptopénzt eladod és így a 100 dollárodból 138 dollárt csináltál, azaz kerestél 38 dollárt, ami azt jelenti, hogy 38%-os profitot értél el. Ennek nagy előnye, hogy kvázi semmilyen munkát nem végeztél és közben passzívan kerestél 38 dollárt.
Egy pénzügyi befektetés grafikonja
Befektetett pénz:$ 100
Árfolyammozgás nagysága:$ 38
Eladási ár:$ 138
Profit:$ 38

A befektetés elég kényelmes dolog, de...

Mi történt volna az említett egy hónap során akkor, ha az egy hónap leforgása alatt aktívan figyelted volna az árfolyammozgásokat és folyamatosan kereskedtél volna? A profi kereskedő minden árfolyammozgásból tud profitra szert tenni. Az árfolyam emelkedéséből és a csökkenéséből egyaránt.

Mit jelent ez?

Mindegy, hogy felfelé, vagy lefelé megy az árfolyam, mert mindkét irány lehet kedvező számodra. Az előző példa alapján csak az számít, hogy mikor emelkedik, mikor megy felfelé az árfolyam.

A kriptovaluta tőzsde

A kereskedés során egy fontos szempont van, hogy nagy ingadozásokkal mozogjon az adott árfolyam, tehát legyen nagyon volatilis.

A kriptovaluták – pontosan a rendkívüli mértékben növekedő és fejlődő technológiai háttér miatt – sokkal jobban ingadoznak, mint egy hagyományos valuta. Mit jelent ez a valóságban? Azt, hogy az árfolyam maga folyamatosan növekszik, azonban a megszokottnál nagyobb kilengések figyelhetőek meg.

Nézzük konkrétan!

Az arany, mint eszköz árfolyamingadozása 1.2% körül, a hagyományos valuták árfolyamingadozása pedig 0,5% és 1% között mozog. Ezzel szemben a Bitcoin egy hónapra vetített átlagos ingadozása meghaladja a 7%-ot, ami több mint 7-szeres ingadozást jelent.

A kriptovaluta árfolyam nagy ajándék a profi kereskedők számára

Általánosságban elmondható tehát, hogy a kereskedők számára a kriptovaluták piaca egy igazi aranybánya, hiszen alapvetően növekedő, prosperáló piacokon ilyen nagy ingadozásokkal igazán komoly hozamokat tudnak elérni.

A profi kereskedő folyamatosan figyeli az árfolyamot, és pásztázza a pénzügyi híreket. Ennek eredményeképpen az egy hónap során számos vételi és eladási lehetősége nyílik, amit ki tud használni a profit növelése érdekében. Nézzük meg most ezt is ugyanazon a grafikonon!

Egy kereskedés grafikonja
Befektetett pénz:$ 100
Árfolyammozgás nagysága:$ 506
Eladási ár:$ 138
Profit:$ 506

Bár a végső eladási ár ugyanúgy 138 dollár, azonban a hónap során rengeteg olyan pozíciót lehet nyitni, ami a köztes árfolyammozgásokat használja ki és azokból generál profiot.

A jó kereskedő sokszor vesz és sokszor ad el

Amíg az első példa esetén egyszer veszel, majd egyszer adsz el, így egyszer tudsz profitot generálni. A profi kereskedők sokszor vesznek és sokszor adnak el. Így ők sokszor generálnak profitot, ami így a történet végén sokkal jobban megéri majd.

506 dollár kontra 38 dollár. Ez azt jelenti, hogy több mint 13-szoros profitot lehet elérni akkor, ha egy hónapig tudatosan kereskedsz egy ilyen kriptovaluta árfolyamával, mintha csak egyszerűen befektetnéd a pénzed és várnál egy hónapot.

Írtunk itt korábban arról, hogy honnan tudjuk, nem csupán újabb lufikról beszélünk a kriptovaluták kapcsán. A kereskedésben az a szuper, hogy bármikor, másodpercek alatt válthatunk egyik kriptopénz árfolyamáról a másikra anélkül, hogy az egyik bedőlése minket is magával rántana. Sőt! A kipukkadó lufik által generált árfolyamzuhanás a kereskedők számára egy nagyon kedvező lehetőséget jelent.

Nagyon egyszerű dolgod van: venni kell alacsony áron, amikor arra számítasz, hogy az árfolyam növekedni fog, és el kell adni magas áron, mikor arra számítasz, hogy az árfolyam csökkenni fog.

Decentralizált számítógépek hálózata - blokklánc technológia

Honnan fogod tudni, hogy mikor mit kell csinálni?

Ehhez két dologra van szükséged:

  1. Nagyon pontosan ismerned kell a pénzpiacok működési mechanizmusait és legalább 2 éves kereskedői tapasztalatra van szükséged ahhoz, hogy ezeket a megfelelő pillanatokat időben felismerd, és ki tudd használni.
  2. Folyamatosan figyelned kell a különböző hírekre és nagyobb bejelentésekre, illetve folyamatosan szem előtt kell tartanod különböző kriptopénzek árfolyamdiagramjait, hogy ne maradj le a legjövedelmezőbb lehetőségekről.
Hogy érzed, készen állsz erre? Ne ijedj meg, ha nem! Készültünk számodra egy tökéletes lehetőséggel.

Másolj profi kereskedőket és érj el olyan hozamot, mint ők!

Most megmutatjuk Neked, hogyan kereshetsz akár több 100.000 forintot online kereskedéssel úgy, hogy nem kell megtanulnod profin kereskedni. Megmutatjuk Neked lépésről lépésre, hogy mit kell ehhez tenned.

Online kereskedni nem könnyű dolog, elég sok tudás, több éves tapasztalat és némi szerencse is kell ahhoz, hogy valakiből valóban profi kereskedő válhasson. Ennek ellenére vannak kifejezetten profi kereskedők, akik sok-sok tanulással és hosszú évek kemény munkájával váltak azzá. Most Te is tudsz profitálni az Ő sikerükből.

Tekintsd meg az alábbi videót és ismerd meg, hogy hogyan lehetséges ez:

Ingyenes demószámla nyitása