Bináris opciók alapok

Gratulálunk Neked!

Örülünk, hogy itt vagy! Olvass tovább és ismerd meg a bináris kereskedést az alapoktól!

Gratulálunk azért, mert szeretnél változtatni jelenlegi élethelyzeteden, és kinyúlsz egy olyan lehetőség felé, amivel erre lehetőséged nyílik. Magyarországon rengeteg ember elégedetlen saját helyzetével, de valami különös oknál fogva panaszkodáson, szitkozódáson és mások hibáztatásán kívül a többség semmilyen előremutató lépést nem tesz annak érdekében, hogy javítson ezen.


Gratulálunk, hogy itt vagy és ne feledd, egy dolog van, ami Tom Brady-ben, Albert Einsteinben, Bartók Bélában és Elon Muskban közös: Mindannyian az alapok elsajátításával kezdték.

Mindig az első lépés a legnehezebb és Te már túl vagy rajta. Most lássuk, hogy miért vagy itt!

Te miért kerültél ide?

Mindig lásd magad előtt a kitűzött célodat!

Ahhoz, hogy elérd céljaidat, mindig kell egy erős miért, valami, ami éget és hajt előre. Biztos pontosan tudod azt, hogy Téged mi vezérelt a Bináris Mentor oldalára, had osszuk most meg Veled azt, hogy mi miért indítottuk el ezt a projektet. A Bináris Mentor szerkesztőségében az alapítás óta hárman veszünk részt. Ami érdekes, hogy mind a hárman teljesen eltérő motivációval érkeztünk a startvonalhoz:

Csupán az volt a célunk ezzel a kitekintéssel, hogy lásd, teljesen eltérő miértek vezettek minket ide, a Bináris Mentor megalapításához, pont úgy, ahogy Te és többi tagunk is teljesen különböző okokkal, körülményekkel, esetleg problémákkal érkeztek hozzánk.

Szeretnél Te is tudatos kereskedővé válni, vagy csupán kiegészítő jövedelmet szeretnél keresni? Garantálni természetesen egyiket sem tudjuk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy megmutassuk, mi hogyan csináljuk.

Hogyan segítünk Neked célod elérésében?

Mik is azok a bináris opciók?

Bináris: két elemből álló, kettős állapotú

Az elnevezés már önmagában sejteti a bináris kereskedés lényegét. A bináris kereskedés során azt kell eldöntenünk, hogy egy árfolyam magasabban, vagy alacsonyabban fog-e állni a jelenlegi szintnél egy bizonyos idő eltelte után. Alapjaiban eléggé hasonlít a közönséges pénzérme feldobásra, amikor is szintén két fajta kimenetele lehet az eseménynek: Fej vagy Írás.

Ilyen téren a bináris opciókra is lehetne úgy tekinteni, mint egy közönséges szerencsejáték, azonban óriási különbség, hogy itt képesek vagyunk a múltbeli árfolyammozgások alapján előre jelezni az jövőbeni mozgás várható irányát, míg ez egy érme esetében – akárhányszor dobtuk fel előtte – teljesen lehetetlen.

Bináris Mentor Kisokos

Segítünk eligazodni a bináris kereskedés világában.

Összeszedtük Neked a legfontosabb kifejezéseket, amikkel nem árt tisztában lenned. Igyekszünk mindig érthetően és lehetőleg minél kevesebb szakszóval fogalmazni, de könnyedén előfordulhat, hogy máshol szembejönnek veled az alábbi elnevezések mindenféle további magyarázat nélkül:

Bróker:A bináris kereskedés csak bináris opciós brókerek felületén keresztül lehetséges. Ezek olyan cégek, amelyek rendelkeznek a megfelelő nemzetközi pénzügyi engedélyekkel ahhoz, hogy ilyen jellegű pénzpiaci ügyleteket bonyolítsanak le és magánembereknek is hozzáférést biztosítanak gyakorlatilag a világ bármelyik eszköz, index vagy részvényárfolyamához.
Pozíció:Akkor kerülünk pozícióba, miután rákattintottunk a Call, vagy a Put gombra egy bróker felületén.
Nyitás:Pozíciót, mint fent láthatod, két féle irányba tudunk nyitni. Ha az árfolyam emelkedését várjuk, akkor Call pozíciót nyitunk, ha az árfolyam csökkenésére számítunk, akkor viszont Put opciót nyitunk.
Alaptét:Az alaptét azt a pénzösszeget jelenti, amit egy adott pozíció megnyitásakor tétként felteszünk. Ez általában minimum 10-20 dollárról indul, de a későbbiekben mutatunk Neked olyan brókert is, ahol ez csupán 1 dollár.
Call:Call pozíciót akkor érdemes nyitni, ha a vizsgált árfolyam emelkedésére számítunk. Általában zöld színű gombbal jelölik a brókerek felületén.
Put:Put opciót akkor érdemes nyitni, ha a vizsgált árfolyam csökkenésére számítunk. Általában piros színű gombbal jelölik a brókerek felületén.
Lejárat:A pozíciót általában valamilyen előre meghatározott időtartamra nyitunk, ezt nevezzük lejáratnak. Léteznek 1, 2, 5, 10 perces vagy esetenként sokkal hosszabb lejáratú opciók is. A pozíció megnyitásának pillanatában a bróker rögzíti az árfolyam értékét, majd a lejárat pillanatában is megvizsgálja azt, és a két érték különbsége adja meg, hogy nyertes vagy veszteséges pozícióról beszélünk.
Profit:A profit a nyereséges pozíciók után automatikusan jóváíródik a számlánkon. Ez általában 75% és 90% között szór, és azt jelenti, hogy a feltett alaptét ennyi százalékát nyerjük meg valódi pénzként. Tehát ha például 80%-os profit mellett egy 100 dolláros pozíciót megnyertél, akkor a lejárat után a számládon 180 dollárt fogsz látni.
Deposit:A számlára történő befizetést nevezik így. Tőled indul és a brókerhez érkezik. További tudnivalók itt!
Withdraw:A számlán keletkezett nyereség kifizetését jelenti. A brókertől indul és Hozzád érkezik. További tudnivalók itt!
Volatilitás:Az árfolyamok egyik lényeges tulajdonsága. Azt jelenti, hogy egy árfolyam mennyire nagy kilengésekkel mozog, mennyire ugrál nagyokat.
Szignál:A bináris opciós piacon a brókerek mellett megjelentek számos szignálszolgáltatás is, amelyek különböző stratégiák mentén elemzik a piacot és valós idejű tippekkel segítik a kereskedéseinket.
Robot:– A technikai fejlődés ma már ott tart, hogy rengetegen használnak bináris opciós robotokat kereskedéseikhez. A robot annyival tud többet, mint a fent olvasható szignálszolgáltatás, hogy a szignált értelmezi, és automatikusan pozíciót nyit a megfelelő árfolyamon a megfelelő irányba.
Social trading:Magyarul közösségi kereskedés. Egyes brókerek - mint például a Copyop - olyan lehetőséget is kínálnak, hogy más, profi kereskedők nyitásait egy az egyben valós időben lemásolják. Ez technikailag ma már könnyedén megoldható, számodra pedig annyit jelent, hogy - ha ügyesen választottad ki, hogy kit követsz - akkor mindenféle munka nélkül passzív jövedelmet tudsz termelni.

Gyakran ismételt kérdések

Azok a témák, amelyekkel a legtöbbször kerestek fel minket.

1. Hol tudok bináris opciókkal kereskedni?

A bináris opciós kereskedés csak és kizárólag bináris opciós brókereken keresztül lehetséges. Ezért a tudatos kereskedéshez vezető út első komolyabb állomása a Számodra megfelelő bróker kiválasztása lesz. A brókerekről szóló aloldalunk pontosan ebben segít Neked, de erről majd később.


2. Regisztráció vagy számlanyitás?

A regisztráció valamennyi általunk vizsgált brókernél magát az ingyenes számlanyitást is jelenti.


3. Demószámla

Az IQ Option talán legnagyobb előnye, hogy szinte egyedülálló módon kínál olyan Demo számlát a kereskedési felületen, amelyhez bárki ingyenesen hozzáférhet a regisztrációt követően. Ez azért különösen jó, mert bárki ki tudja próbálni a kereskedést úgymond játékpénzzel azon a platformon, amin majd később valódi pénzzel, éles formában is kereskedik majd.

Ez főleg azok számára jelent jó lehetőséget, akik szeretnének fejlődni a bináris kereskedés területén. A demószámlán a pozíciókat mindenféle tét nélkül lehet megnyitni, illetve azok számára is egy remek gyakorlópályát jelent, akik valamilyen stratégiát vagy szisztémát szeretnének gyakorolni és tökéletesíteni. A demószámla teljes mértékben megegyezik a valódi kereskedési közeggel és pontosan úgy viselkedik a felület, mint azt az éles környezetben tenné.


4. Befizetés

A számlára történő befizetés bankkártyás vagy hitelkártyás utalás formájában mindenhol elérhető, ezen felül pedig brókertől függően történhet különböző online pénzküldő platformokon keresztül is, mint például Skrill, Moneygram, Paypal vagy Trasferwise.

A számlára töténő befizetéshez igazolnod kell, hogy természetes személy vagy, tehát a személyi igazolványod és a lakcímkártyád két oldalát be kell küldened lefotózva, majd ezeket az infókat írásban is meg kell erősítened a felületen. Ez azért fontos, hogy ne lehessen tömegesen számlákat nyitni egyik brókernél se.

Ezt követően lehetőséged nyílik pénzt befizetni a számládra, amivel már elkezdheted az éles bináris kereskedést.


5. Kifizetés

Az általunk ajánlott brókerekre egyaránt igaz, hogy semmilyen apró betűs kikötés vagy feltétel nem áll a kifizetés útjában. A pénzedhez bármikor hozzáférsz, tehát bármikor kézhez tudod venni, ráadásul általában havonta egyszer mindenféle kezelési költség nélkül. Az összeg 2-3 munkanapon belül, de általában már másnap jóváírásra kerül a saját, személyes számládon.


6. Nyereség utáni adózás

Sokan kérdezték tőlünk közületek, ezért lehet, hogy Téged is foglalkoztat az adózás kérdése. Magyarországon mindenféle forrásból érkező jövedelmet – így a bináris opciós kereskedésből származót is – szerepeltetni kell az adóbevallásodban. Ez általában mindösszesen 15% terhet jelent, így például egy 1000 dollár értékű kifizetésnél 150 dollár adó formájában a magyar államot illeti meg.


7. Korhatár

A bináris opciós kereskedés korhatára 21 év. Ez azt jelenti, hogy számlát legalább 21 éves személy nyithat, ezért kell igazolni a befizetéskor a születési dátumot is.


Nincs más hátra, mint előre!

E-mailek, amiket tagjainktól kaptunk:

Mennyire tartják hasznosnak tagjaink a tanfolyamainkat?

Hogyan tovább?

 

Megmutatjuk, hogyan kereskedünk!

  • Megnézheted, hogyan kereskedünk mi
  • Mindezt teljesen ingyen
  • 2 órányi oktatóvideó