Stockpair bróker értékelés, teszt és tapasztalatok

A StockPair európai szabályozások miatt sajnos jelenleg nem fogad magyar forgalmat.

Addig is bátran ajánljuk Neked az IQ Option brókert, ahol ide kattintva egy ingyenes demószámla vár Téged!

Ha csak a lényeg érdekel:

A Stockpair a bináris opciós brókerek legjobbjai közül is kiemelkedik, hiszen olyan egyedi kereskedési lehetőségeket kínál, melyeket más brókerek egyáltalán nem.

A Stockpair esetén egyértelműen a felhasználói élményre helyezték a hangsúlyt, erről tanúskodik a rendkívül letisztult kereskedési felület kialakítása, valamint a transzaprens kifizetési rendszer is.


A Stockpair számokban és a legfontosabb tudnivalók:

Vélemény, értékelés:4,7/5
Bróker:Stockpair
Alapítva:2010
Székhely:Limassol, Ciprusi Köztársaság
Weboldal cím:www.Stockpair.com
Minimális befizetés:250 €
Minimumtét:20 €
Profit:körülbelül 85%
Befizetési lehetőségek:Banki átutalás, hitelkártya, Visa, Mastercard, Wire, Sofort, Skrill, iDeal, Giropay, Przelewy24, Trustly, Astropay, Qiwi, Moneta
Kifizetési lehetőségek:Banki átutalás, hitelkártya, Visa, Mastercard, Wire, Sofort, Skrill, iDeal, Giropay, Przelewy24, Trustly, Astropay, Qiwi, Moneta

Stockpair - bináris opció bróker

Általános információk, biztonság

Nemzetközi szabályozás és engedélyek

A Stockpair brand a Nextrade Worldwide Ltd. tulajdona, mely ciprusi bejegyzésű, CySEC engedéllyel rendelkező, eu-s szabályozásnak megfelelő vállalkozás. Ami tetszett nekünk, hogy az oldalukon átfogóan részletezik, hogy mely országokban milyen pénzügyi szervnél vannak engedélyeztetve.

Szuper dolog, hogy linkesítve összeszedték egy aloldalra, hogy adott országokban bármilyen felmerülő probléma esetén melyik hatósághoz kell majd fordulnod. Ezzel egy meglehetősen magabiztos és egyenes vállalat képét adják.

Nem rejtegetnek semmit, szinte mindent könnyedén elérhetően megtalálsz az oldalon, amit a neten és egyéb fórumokon gyakran ismételt kérdések formájában tesznek fel a traderek.

Szponzoráció, avagy egy ismerős arc a Stockpair mögött

Bináris Opciós brókerek körében sajnos – bár az egyre szigorodó szabályozások miatt már fogyatkozik a számuk – elég sok átveréssel és kamucéggel találkozik az ember. Mi már elég sok ilyen szánalmas próbálkozásba botlottunk bele, többek között ezért is építettük fel a Bináris Mentor oldalt. Ezeket a cégeket úgy lehet a legkönnyebben kiszűrni, hogy megvizsgáljuk: van-e valamilyen nagy márka vagy szponzor a háttérben, aki nevét és hitelességét teszi le az adott bróker mellett.

Bináris Mentor - Stockpair teszt

Nos a Stockpair esetében Neked is ismerős lehet az a német figura, aki a legújabb márkanagykövete lett a cégnek: Lothar Matthäus. Németország egykori legnagyobb futball ikonja 2004-től 2 teljes évig vezette a magyar labdarugó válogatottat szövetségi kapitányként és – bár nem egy Dárdai :) – mi mindenképpen kellemesen gondolunk vissza arra az időszakra. Matthaus edzőként mind a mai napig meghatározó szereplője a német labdarúgásnak.


Nemzetközi díjak és elismerések

 • A legmegbízhatóbb bináris opciós bróker - 2013
 • A legjobb ügyfélszolgálat - 2015
 • Az év bináris opciós brókere - 2015
 • A legjobb ügyfélszolgálat - 2016

Saját kereskedői tapasztalatunk alapján elmondhatjuk, hogy a Stockpair egy megbízható brand. Szeretjük azt látni, amikor tényleg semmilyen rejtett információ vagy apróbetűs szövegezés nem áll a biztonságos, nyugodt kereskedés útjában. Nézzük akkor tovább a brókert a konkrét kereskedés különböző szempontjaiból!

Kereskedés alapjai, kezelő felület és kereskedési lehetőségek

Az elérhető nyelvek

A Stockpair 11 nyelven érhető el, ezek között sajnos nincs ott a magyar. Viszont maga a felület talán a legáttekinthetőbb, amit valaha láttunk; több fórumon is díjat nyert. A “díjnyertes” persze sokszor csak marketingfogás szokott lenni, melynél a körúti serlegesnél vett focikupa is többet ér, de ebben az esetben valóban jó a design, illetve, mint fentebb írtuk, a technológiai háttér is.


Az egyedi fejlesztésű kereskedési platform

A másik aspektus, amiben a Stockpair különlegeset nyújt, az a platfom. Minden bináris bróker használ egy ún. platformot, ami az egész kereskedés technikai lebonyolításáért felel. A legtöbb brókercég valamilyen white label megoldással él (például megveszi egy másik brókertől, vagy egy erre specializálódott cégtől).

Nem így a Stockpair, amely saját platformot fejlesztett, melyet csak és kizárólag ők használnak és nem értékesítik tovább semelyik versenytársnak. Ennek oka, hogy technikailag annyira jó a saját fejlesztésük, hogy egyszerűen nem éri meg nekik eladni ezt a versenyelőnyt. Van külön platformteszteléssel foglalkozó szereplő a bináris opciók világában, tőlük kölcsönöztük az alábbi ábrát.

Stockpair teszt - Bináris Mentor

Az ábráról ismerős lehet az anyoption (ezt használja az Anyoption) vagy a Tech Financials (ezt használja az OptionFair).

Látható, hogy ezen a sávdiagramon a Stockpair kapta a legjobb értékelést. Sokféle saját fejlesztésű platformot láttunk már, azonban nagyon ritka volt az, hogy önmagában a kereskedési motor és a felület ekkora versenyelőnyt jelent a piacon.

Mit jelent ez az egész?

Az Optionbit kapcsán írtuk, hogy néha bosszantó, hogy az Algobit nem teljesít egy-egy megbízást, késik néhány másodpercet, csúszik a grafikon, stb. Nagyon leegyszerűsítve: a platform minősége ezeknek a technikai problémáknak a mennyiségét befolyásolja; minél jobb, annál kevesebb a gond. A technikai problémákat pedig szereti az ember kiszűrni, ha a pénzéről van szó.

A másik pozitív hozadéka a platform minőségének, hogy nagyon sok kiegészítő szolgáltatás (pl. Trade4me, Signalpush, stb.) a Stockpairt használja. Így, ha szignálokra támaszkodva, vagy más kiegészítőkre építve tervezel kereskedni, a Stockpair jó eséllyel, ha nem is megkerülhetetlen, de az ideális választás lesz.


Automatikus képernyő igazítás

Mi eleinte sokszor belefutottunk abba a nehézségbe, amit lehetséges, hogy Te is elkövettél már, hogy nem voltunk biztosak abban, hogy a képernyőnek pont azt a részét nézzük, amelyet most a kereskedéshez kell. Számos bróker alkalmaz olyan bonyolult és összetettebb képernyőkiosztásokat, hogy függőlegesen biztos, de még akár vízszintesen is kell görgetnünk ahhoz, hogy minden lényeges információhoz hozzájussunk.

A Stockpair kereskedési felülete ezt egy csapásra megoldotta azzal, hogy bármilyen méretű és felbontású monitorról végzed a kereskedést, a platform automatikusan hozzáigazítja a képernyődhöz a kereskedési felület elrendezését. Ha belekattintasz valamely trade típusba - trade, kiko, pair fixed vagy pair floating, később bővebben beszélünk is róluk -, akkor láthatod, hogy eltűnik a görgetősáv az ablak széléről. Ez azért van, mert a felület minden eleme automatikusan a helyére került és Te pont azt látod, amit látnod kell. Egyszerű dolog, rendkívül hasznos.


Beépített extrák - Segédmutatók, beépített szignálok, indikátorok és technikai analízis

A Stockpair egyedi fejlesztésű motorjának köszönhetően több olyan funkció és beépített segédeszköz került bele a platformba, ami Neked is nagy hasznodra válhat kereskedéseid során. Ezek az eszközök elérhetőek a vizsgált árfolyam diagramját tartalmazó ablak alatt, a "Tools" felirat mellett. Ha minden igaz az alábbiakat kell Neked is látnod:

 • Sentiment
 • Calendars
 • Investing.com
 • Trading Central
 • Technical Analysis

Ezek közül a Calendars és a Trading Central most nem érdekes számunkra, lássuk hát a másik hármat sorban:


Sentiment

Ahogy láthatjátok a fenti képen, jelenleg egy részvényárfolyam párt, a British Telecom és a Vodafone csatáját vizsgáljuk. A Sentiment nevű eszközzel egészen közel kerülhetsz a közösségi kereskedéshez, hiszen ez a segédmutató a Stockpair jelen pillanatban kereskedő traderek döntéseit mutatja százalékos eloszlásban. Ha feltesszük, hogy 100 ember kereskedik jelen pillanatban ezzel a devizapárral - egyébként sokkal, de sokkal több - akkor közülük 61-en fogadnak a British Telecom győzelmére a Vodafone ellen.

Ez egy jó mutató lehet számodra is, ha valamilyen plusz megerősítésre vársz a pozíciónyitás előtt.


Investing.com

A Investing.com a világ egyik legnagyobb befektetési és pénzpiaci portálja, saját szignál szolgáltatással. A Stockpair saját fejlesztésű platformja pedig annyira simulékony, hogy az Investing.com oldaláról valós idejű szignálok ránt be Neked az éppen aktuálisan vizsgált árfolyamhoz. Ahogy a képen is láthatod, éppen az USD/CHF árfolyamot vizsgáljuk, a kis dobozka pedig a "STRONG BUY" zöld jelzéssel egyértelműen sugallja, hogy az árfolyam emelkedni fog, tehát felfelé lesz érdemes pozíciót nyitnod.

Az alábbi jelzések jöhetnek szóba:

 • Neutral - az árfolyam érezhetően nem mozog semelyik irányba - ne nyiss pozíciót!
 • Buy - felfelé mozdul az árfolyam, de még nem elég erős a szignál - mi még nem nyitnánk pozíciót.
 • Sell - lefelé mozdul az árfolyam, de még nem elég erős a szignál - mi még nem nyitnánk pozíciót.
 • Strong Buy - felfelé mozdul az árfolyam és erős a szignál - Call pozíció - Nyithatsz a felfele mutató zöld nyíllal!
 • Strong Sell - lefelé mozdul az árfolyam és erős a szignál - Call pozíció - Nyithatsz a lefele mutató kék nyíllal!

Természetesen ezek a szignálok nem kőbevésett jövendölések valamilyen orákulumtól, de iránymutatásnak kiválóak lehetnek.


Technical analysis

A platform további előnye, a Technical Analysis néven futó technikai analízis bővítmény. Arra kattintva minden esetben az arra az instrumentumra vonatkozó, az alábbi ábrához hasonló képet fogsz kapni:

-

Ahhoz képest, hogy ez egy beépített funkció, nem pedig valamilyen külsős charting megoldás, a Stockpair technikai elemzése elég sokat tud. Összesen 15 különböző indikátort képes megjeleníteni egy adott árfolyamhoz, amik nagy segítséget nyújthatnak a különböző haladó stratégiák hatékony alkalmazásához.

Nyilvánvaló, hogy ha valami profi charting programot használsz, nem fogsz különösebben hasra esni ettől az extrától, de attól még egy szuper dolog, hogy ilyen egyszerűen elérhető és ilyen jól össze van pakolva.


Kereskedési lehetőségek:

A kereskedhető eszközök listája természetesen függ attól, hogy milyen trade típuson, a nap melyik időszakában, milyen lejáratra vonatkozó pozíciókról van szó. Más brókerekhez képest sem kell szégyenkeznie a Stockpairnek, a teljesség igénye nélkül lássunk párat:

 • Devizapárok: EUR/USD, GBP/USD, EUR/GBP, USD/CAD, AUD/USD, USD/CHF, USD/JPY stb.
 • Árupiaci termékek: arany, ezüst, olaj.
 • Részvények: vegyes kínálat, több tőzsdéről összeválogatva. Megtalálhatsz amerikai és európai nagyvállalatokat egyaránt.
 • Indexek: NASDAQ, DAX, Dow Jones, FTSE, stb...

Trade típusok

A Stockpair a kereskedési felületen túl a trade típusok terén is újat hoz. Ha már régebb óta kereskedsz és picit egysíkúvá vált számodra, akkor mindenképpen nézz rá ezekre a típusokra!

Binary:

A már jól ismert, hagyományos call/put típusú trade. Return 78% – 85% között, refund nincs. Minimum trade összege szabadon választható, maximum trade a számládon lévő pénz nagyságától függ. Lejárati idő szabadon választható 60 másodperc és 150 nap között.


KIKO:

A KIKO módszerben azt szeretjük, hogy olyan, mint egy tenisz meccs. Egyáltalán nincs időhöz kötve. Ugyanúgy egyedüli árfolyamokat vizsgálunk, és azt kell eldöntenünk, hogy egy felső határt képző zöld vonal, és egy alsó határt képző kék vonal közül melyiket fogja előbb elmetszeni az árfolyam grafikonja. Teljesen megszabadulunk az időnyomástól, nincsen ketyegő óra, amely visszaszámol, így valamivel szabadabb kereteket és nyugodtabb körülményeket biztosít.


Pair fixed és Pair floating:

A Stockpair nevét is kereskedési a Pair fixed és a Pair floating kereskedési módszerekről kapta. A devizák tekintetében már jól megszokhattuk, hogy párokban vizsgáljuk őket, ezért is hívjuk devizapároknak, mint például EUR/USD vagy GBP/AUD.

Na most a Stockpairnél gondoltak egyet, és a párba állíthatóvá tették az összes létező többi instrumentumot is. Érdekes elgondolás lehet például a Google és a Facebook részvényárfolyamok fej-fej melletti csatározására fogadni, mintha egy virtuális lóversenyről beszélnénk.

Azt kell eltalálnunk, hogy két árfolyam közül melyik fog jobban teljesíteni a pozíció időtartama alatt, tehát a lejárat pillanatában melyik árfolyam áll majd magasabban. Előre meghatározott párok közül fogsz tudni választani. Mi saját tapasztalat alapján az európai részvénypárokat szoktuk a legtöbbször pörgetni, de számos egyéb lehetőséged van.

Befizetés és kifizetés

A magyar tradereknek tapasztalataink szerint legtöbbször a befizetéssel és a kifizetéssel kapcsolatban szokott a legtöbb kérdésük és problémájuk lenni és minket is ezzel a kérdéskörrel szoktatok a leggyakrabban felkeresni. Lássuk hát a részleteket röviden:


Befizetés:

Befizetni bankkártyával, hitelkártyával, vagy a lentebb látható különböző módszerekkel lehet. A számlanyitáshoz minimum 250 € vagy 250 $ szükséges. A befizetéshez csupán személyazonosságot és lakcímet kell tudnod igazolni, valamint fel kell töltened a fizetéshez használt kártya két oldaláról készült fényképeket.


Kifizetés:

Kifizetést bármikor igényelhetsz, legalább 20 € összegben. A kiutalt nyeremények 5 munkanapon belül megérkeznek a megadott számládra.

Stockpair kifizetési lehetőségek - Bináris Mentor

Miben nyújt többet, mint más brókerek?

Az összes brókertesztünk végén meg szoktuk vizsgálni, hogy az adott bróker rendelkezik-e valamilyen speciális, egyedi szuperképességgel, amivel a piac többi szereplője nem. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert így teljesen kerek képet kaphatsz arról, hogy mik a valódi erősségei egy-egy brókernek és ezek alapján fogod tudni kiválasztani azt, amelyik számodra a legmegfelelőbb.

Nekünk nem célunk, hogy Te a Stockpairnél kezdj kereskedni, nekünk az a célunk, hogy pontosan azt a brókert válaszd ki, amelyiket a legjobbnak érzed.


Egyedi fejlesztésű platform és kereskedési felület

Már biztos unod, de azért had emeljük ki még egyszer: a Stockpair esetében egy teljesen egyedi fejlesztésű kereskedési platformról beszélhetünk. A bináris opciók piacán nem az számít nagy szónak, ha egy bróker valamilyen egyedi megoldást fejleszt, az igazi ütőkártya az, hogyha ezzel ki tud emelkedni a versenytársak közül. Itt ez megtörtént.

Beépített technikai analízis és indikátorok

Relatív kevés bróker rendelkezik jól használható, beépített charting szolgáltatással, de itt képes leszel akár komolyabb - például MACD vagy RSI által vezérelt - stratégiákat futtatni a beépített eszközök segítségével.


Új, egyedi kereskedési típusok

Mind a KIKO, mind pedig a Pairs fixed és a Pairs floating módszerek csak és kizárólag a Stockpairnél érhetőek el, és újszerű megközelítésükkel még izgalmasabbá teszik a bináris kereskedést.


Átlátható és érthető információ

Minden könnyedén elérhető, könnyen megtalálható és érthetően van leírva. Biztos Veled is előfordult már, amikor valamilyen telefonos vagy online ügyfélszolgálatból próbáltál kihámozni valamilyen értelmes választ és olyan messzire kerültél a folyamat végén a kiindulási ponttól, hogy a végére már azt is elfelejted, hogy mit akartál kérdezni eredetileg...Na itt ilyen nincs.

Pro és kontra

Érvek a Stockpair mellett:
 • kiváló platform
 • a legjobb kezelőfelület
 • nemzetközi díjak és elismerések
 • átláthatóság, hivatkozott szabályozó hatóságok, engedélyezési szám feltüntetése
 • technikai elemzés funkció
 • különleges, teljesen egyedi trade típusok (pl. kiko, pairs stb.)
 • kiválóan passzol a legtöbb szignál/egyéb szolgáltatáshoz
Érvek a Stockpair ellen:
 • angoltudás nélkül nem könnyű eligazodni
 • minimum 250 € kell a számlanyitáshoz

Kinek ajánljuk?

A Stockpairben tényleg szuper lehetőségek rejlenek, azonban ezeket csak némi bináris kereskedési tapasztalattal lehet a felszínre hozni. Az angol nyelvismeret elég fontos feltétel, hiszen az ügyfélszolgálat sem beszél magyarul. Ezeken felül egyébként - ahogyan mi is aktívan használjuk Stockpair számláinkat - bátran ajánljuk Neked, ha

 • most kezdesz ismerkedni a bináris opciókkal, és nyitott vagy a tanulásra, mert szeretnél hosszú távon komolyabban is foglalkozni a témával,
 • már találkoztál a bináris kereskedéssel, azonban most szeretnél valami teljesen újat és izgalmasat felfedezni, mert picit unod a megszokott kereteket,
 • haladó trader vagy és komolyabb stratégiák mentén szeretnéd egy következő szintre emelni a kereskedéseidet egy stabil és megbízható bróker kötelékében.

Összefoglalás

Összegzés:

A Stockpair bróker összességében nekünk tetszett, ez az egyik bróker, amellyel mi is az idők kezdete óta kereskedünk. Ha az ember egyszer ráérez az egyedi fejlesztésű funkciókra, akkor később nehezen int nekik búcsút. Szerencsére erre nincs is szükség.

A nemzetközi engedélyektől kezdve, az egyedi fejlesztésű kereskedési felületen és trade típusokon át egészen az egyenes és nyílt kommunikációig minden azt támasztja alá, hogy a Stockpairt minden valamirevaló tradernek ki kell próbálnia.


 • A Stockpair egy nagyon könnyen érthető és egyszerű kereskedési platform, amelyet teljesen kezdők számára is bátran tudok ajánlani.
  Andris
 • Tetszik, hogy a Stockpair rengeteg kereskedési lehetőséget tár a trader elé.
  Csenge
 • A Stockpair nem csak egy egyszerű bináris opciós bróker. Számos egyedülálló szolgáltatással és kereskedési módszerrel rendelkezik, amelyek tökéletesen egészítik ki egymást.
  Zsófi
 • Elég sokat olvastam a szabályozások és különböző engedélyeztetések után, és kiderült, hogy a Stockpair az egyik legtisztább szereplő a piacon. Nekem ez elég indok volt.
  Benedek
 • Brókerem kiválasztásakor a Stockpair innovatív, technológiai háttere rögtön meggyőzött.
  Erik

A StockPair európai szabályozások miatt sajnos jelenleg nem fogad magyar forgalmat.

Addig is bátran ajánljuk Neked az IQ Option brókert, ahol ide kattintva egy ingyenes demószámla vár Téged!