OptionFair bróker értékelés, teszt és tapasztalatok

Az Optionfair európai szabályozások miatt sajnos jelenleg nem fogad magyar forgalmat.

Addig is bátran ajánljuk Neked az IQ Option brókert, ahol ide kattintva egy ingyenes demószámla vár Téged!

Ha csak a lényeg érdekel:

Az OptionFair felületének kialakításakor gondosan figyeltek arra, hogy egy rendkívül könnyen érthető és kezelhető felület születhessen meg, amely folyamatosan, a nap minden órájában a felhasználók rendelkezésére áll.

Egy transzparensen működő, átlag feletti kifizetési statisztikákkal rendelkező brókerről beszélünk, aminél demoszámlán is kipróbálhatod magad, de 10 dollárral már élesen is kereskedhetsz.


Az OptionFair számokban és a legfontosabb tudnivalók:

Vélemények, értékelés:4,8 / 5
Bróker:OptionFair
Alapítva:2010
Elnök-vezérigazgató:Jonathan Shkedi
Székhely:Limassol, Ciprusi Köztársaság
Alapítók:Asaf Lahav, Eyal Rosenblum, Eyal Alon, Jeremy Lange
Weboldal cím: www.OptionFair.com
Demo számla:Van
Minimum befizetés:100 €
Minimumtét:10 €
Profit:100%
Befizetés:Banki átutalás, hitelkártya, Neteller, Paysafe Card, Webmoney, Skrill , Western Union, Money Gram, QIWI, China Union Pay, Abaqoos, Ideal
Kifizetés:Banki átutalás, hitelkártya, Neteller, Paysafe Card, Webmoney, Skrill, Money Gram, QIWI, China Union Pay, Abaqoos, Ideal

OptionFair - bináris opció brókerÁltalános információk, biztonság

Megbízhatóság és transzparencia

A bináris opciós brókerek körében egy rendkívül fontos szempont az, hogy az ember, Te vagy én mennyire tudunk megbízni egy cégben ahhoz, hogy saját pénzünket fizessük be a számlánkra. Arról nem is beszélve, hogy az internet tömve van olyan jellegű véleményekkel és panaszkodó kereskedők fröcsögésével, akiket valamilyen formában már korábban átvertek egy-egy jól hangzó ajánlattal.

Ezért fontos nagyon a választott brókercég logója és neve mögé néznünk számlanyitás előtt, hogy megbizonyosodjunk arról, a pénzünk teljes biztonságban lesz a számlánkon.

Milyen szempontokat érdemes megvizsgálni a megbízhatóság kapcsán? Mi az alábbiakra szoktunk ilyenkor ránézni:

 • Van valamilyen pénzügyi szabályozó szerv?
 • Jegyzik a brókercéget valamelyik értéktőzsdén?
 • Mivel mi Magyarországról kereskedünk, általában meg szoktuk nézni, hogy a Magyar Nemzeti Bank hogyan viszonyul az adott céghez.

Nemzetközi szabályozás

Az Optionfair CySEC engedéllyel rendelkező, az eu-s szabályozásnak teljes mértékben megfelelő vállalkozás. A szabályozásnak megfelelő engedélyekről itt olvashatsz bővebben, a CySEC hivatalos oldalán.

A cég engedélyszáma: 216/13 és ezen a hivatkozáson keresztül tekintheted cég hivatalos adatait.


Londoni értéktőzsde

Az Optionfairt jegyzik a londoni értéktőzsdén (LSE), TechFinancials néven. Erről ezen a hivatkozáson keresztül tudhatsz meg többet. A londoni tőzsdén történő részvénykibocsátásnak olyan szigorú feltételei vannak, hogy egy vállalat életében ez igazán elismerésre méltó.

Amikor egy cég nyilvános részvénykibocsátást hajt végre, az azt jelenti, hogy a vállalat pénzügyi működésének minden egyes apró részletéről hivatalosan be kell tudnia számolnia. Minden ügyletet teljesen átlátható és transzparens módon kell intéznie, ami pontosan egy olyan tulajdonságra ad tanúbizonyságot, amit traderként egy bináris opciós brókerben első körben keresünk.

Miért olyan nagy dolog ez? Magyarországról eddig mindössze a MOL, az OTP Bank és a Wizzair tudta elérni a londoni értéktőzsde kapuit.

MNB felügyelet

A bináris opciók piacán az Optionfair volt az, aki elsőként tört be a magyar piacra. Megbízhatóságot sugall az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank is elismeri a brókert, mint piaci szereplő.


Ezzel mi így első körben elégedettek vagyunk, és bátran ki merjük jelenteni, hogy az Optionfair egy transzparensen működő, megbízható bróker.

Azonban ez így önmagában még kevés lenne. Lehet egy bróker akár a világ legmegbízhatóbb vállalata, ha a platform, a felület és a kereskedési lehetőségek szegényesek, akkor igazából az engedélyek és nemzetközi elismertség nem sokat érnek számodra. Az igazi érték az lesz, hogy mennyire egyszerű, és mennyire jövedelmező maga a kereskedés, a megbízhatóság csak olyan nulladik kötelező szempont, amit most kipipáltunk.

Vizsgáljuk meg magát az Optionfairt a fent említett szempontok szerint is!

A kereskedés, a kezelőfelület és a kereskedési lehetőségek bemutatása

Az egyetlen magyar nyelvű bináris opciós bróker
Bináris Mentor - Optionfair teszt

Az Optionfair a bináris opciós piac egyetlen olyan szereplője, amely magyar nyelven is elérhető. Talán ez az a szempont, ami miatt a magyar traderek kedvenc brókerévé nőtte ki magát. Bár néhol érződik, hogy nem teljesen tökéletes a fordítás, jó látni, hogy gondolnak a magyarokra is, hiszen egyre többen többen és többen kereskedünk itthonról.

Kijelenthető, hogy egyáltalán nincs szükség angoltudásra a számlanyitáshoz és a kereskedéshez. Mivel a szerkesztőségben mindannyian felsőfokon beszélünk angolul, ezt le kellett tesztelnünk egyik szerkesztőtársunk nagymamáján is. :) A teszt sikeres volt, egy 5 perces körbemutogatást követően már teljesen egyedül nyitogatta pozícióit Marcsi néni.


A magyar ügyfélszolgálat mindenben segít nekünk
Bináris Mentor - Optionfair teszt

Az első számlánk regisztrálása után nem telt el 5 perc, és már hívták is a megadott telefonszámunkat. Egy magyar hölgy szólt bele a vonal túlsó végén, akiről kiderült, hogy az Optionfair ügyfélszolgálati munkatársa. Ez alapvetően már kellemes élmény volt, hiszen az ehhez hasonló beszélgetéseket eddig mindig angolul vagy németül folyattuk korábban.

A hölgy nem volt tolakodó, nem akart semmit ránk sózni, pusztán az érdekelte, hogy van-e bármilyen kérdésünk a regisztrációs folyamattal, a befizetéssel, a kifizetéssel vagy magával a kereskedéssel kapcsolatosan. Rutinos rókaként bekérdeztünk pár nehezebb kérdést, kíváncsiak voltunk, hogy sikerül-e megizzasztanunk, de minden kérdésre tömör, rövid és lényegre törő válaszokat kaptunk. Megköszöntük a segítséget és elégedetten köszöntük el, majd letettük a telefont.


Ez egy nagyon erős fegyvertény lehet számodra, ha Te is kevéssé vagy egyáltalán nem beszélsz angolul, hiszen ez a lehetőség nem csak regisztráció után, de később is bármilyen felmerülő kérdés vagy probléma esetén a rendelkezésedre áll majd. Amennyiben éppen nem tudsz telefonálni, küldhetsz e-mailt, de talán még jobb, ha az élő chat funkciót választod, ahol szintén magyar nyelvű segítséget fogsz majd kapni.


A kereskedés alapjai

A bináris opciós brókerek általában 70-85%-os profitot fizetnek ki, ami azt jelenti, hogy egy 100 eurós pozíciód nyeresége esetén a számládon 70-85 euró profit jóváírás történne. Veszteség esetén pedig értelem szerűen elveszítenéd a feltett pénzt. Az Optionfairnél ez máshogy néz ki:

Nyereség esetén a profit 100%. Ez azt jelenti, hogy 100 eurós tét mellett ez tisztán 100 eurós nyereséget jelent majd számodra. Annyi különbség van még, hogy mindegyik kereskedésnek van egy 2,5 eurós alapdíja.


A kereskedési felület
Bináris Mentor - Optionfair teszt Láthatod, hogy a felület elég egyszerűen és átláthatóan épül fel. Bal oldalt felül tudsz váltogatni a különböző trade típusok, ettől lejjebb pedig az árfolyamok között. Középen helyezkedik el a pozíciónyitáshoz kapcsolódó szegmens, ettől jobbra pedig a kiválasztott árfolyam grafikonját és a kereskedők összesített tippjeit láthatod.

Kereskedési lehetőségek

Több, mint 120 különböző árfolyam érhető el az Optionfair felületén keresztül, tehát bőven van miből válogatnod, a teljes listával itt most nem untatnánk. Bal oldalt láthatsz egy „Szűrő” feliratot és amellett egy legördülő listából fogod tudni kiválasztani a négy kategória valamelyikét. Ezek rendre:

 • Indices - azaz Indexek
 • Forex - azaz devizaárfolyamok
 • Stocks - azaz részvényárfolyamok
 • Commodities - azaz árucikkek

Trade típusok

A trade típusok lényege, hogy egy kicsit kizökkentsen Téged a hagyományos fel-le, vagy talán a népszerű kártyajáték után szabadon a "kisebb-nagyobb" játék monotonitásából. Az ember imádja az állandó dolgokat, azonban néha még Velünk is gyakran előfordul, hogy egy idő után picit feldobjuk a kereskedési szériánkat azáltal, hogy kötésenként váltogatunk a különböző trade típusok között. Röviden bemutatjuk most Neked, hogy az Optionfairnél milyen típusok közül választhatsz kedvedre:


1. Fel / le típusú trade

A bináris opciók legalapvetőbb trade típusa, amikor csupán annyi a feladatod, hogy az árfolyam mozgásának irányát megtippeld.

2. Érintés

Máshol touch néven fut. Lényege, hogy megadsz egy értéket, aminek segítségével egy vízszintes vonalat rajzol ki a rendszer a diagramterületre. A kérdés az, hogy a kereskedési idő lezárultáig az árfolyam grafikonja el fogja-e metszeni ezt a vonalat, vagy sem.

3. Sáv

Más brókereknél range néven találhatod meg. A kereskedési diagramon megszabhatsz egy bizonyos sávot, amely egy alsó és egy felső korlát között húzódik majd. Azt kell megtippelned, hogy a lejárati időig az árfolyam grafikonja a sávon belül marad, vagy esetleg alulra vagy felülre kimozdul onnan. Minél nagyobb sávot határozol meg, a profitráta annál kisebb lesz, azonban a nyerési esélyeid drasztikusan megnőnek. Azoknak ajánljuk, akik hosszú távon szeretnének kiszámítható mennyiségű profitot termelni.

4. Rövid távú

Másnéven turbo vagy a short term elnevezésekkel is szokták illetni. A hagyományos, első pontban látható fel/le módszeren alapszik, azonban a pozíciók lejárati idejét egészen rövidre, 5 percre, 2 percre vagy akár 1 percre is lehet szabni. Elsősorban azok számára kiváló lehetőség, akik ilyen rövid időtávra kialakított stratégiák mentén szeretnének kereskedni.Befizetés és kifizetés

A magyar tradereknek tapasztalataink szerint legtöbbször a befizetéssel és a kifizetéssel kapcsolatban szokott a legtöbb kérdésük és problémájuk lenni és minket is ezzel a kérdéskörrel szoktatok a leggyakrabban felkeresni. Ez általában azért van, mert az érintett bróker ügyfélszolgálata angol és mi ugye magyarul segítünk Nektek. Nos, mint már említettük az Optionfairnél az ügyfélszolgálat is magyar, és a regisztrációt követően szinte rögtön keresnek majd Titeket a további teendőkkel kapcsolatban. Így most itt csak egy rövid összegzést írunk a be- és kifizetésről.

Befizetés:

A befizetés módjai: bankkártya, bármilyen safecharge (pl.: neteller, skrill), banki utalás, western union, moneygram. jellemzően banki utalással történhet és kell hozzá személyes adatot igazoló dokumentum (pl.: útlevél fénymásolata).


Kifizetés:

A kifizetés havonta egyszer teljesen ingyenes, és maximum 5 napot írnak a pénz megérkezésére. Nekünk átlagosan 2-3 nappal az igénylést követően már meg szokott érkezni a nyereményünk, de volt már olyan is, hogy aznap megkaptuk. A számládon lévő pénzhez bármikor hozzáférsz, nem kell semmilyen apróbetűs kritériumot teljesíteni ahhoz, hogy kifizetést kérj.

Miben nyújt többet, mint a többi bróker?

Az ehhez hasonló brókertesztjeink végén mindig ki szoktunk térni arra, hogy az aktuálisan vizsgált bróker miben nyújt többet, miben jobb, mint a piac többi szereplője. Értelem szerűen mindegyik általunk vizsgált brókernek vannak megkülönböztető jegyei, nézzük most az Optionfairét:

 • A kereskedési felület és az ügyfélszolgálat is magyar nyelvű, ami rendkívül megkönnyíti a kereskedést a teljesen kezdők számára, és azoknak is, akik kevéssé beszélnek angolul.
 • Az egyes kereskedések profitmutatója általában 70-85%. Ez az Optionfairnél egyedülálló módon 100%, tehát győztes kereskedés esetén a feltett tét kétszeresét írják jóvá a számládon.
 • Ahhoz, hogy el tudj kezdeni kereskedni, először be kell fizetned pénzt a számládra. A minimum befizetés általában 250-350 euró terjedelemben szór, ezzel ellentétben itt mindössze 100 euróra van szükséged. Vagyis nincs szükség komolyabb megtakarításokra, már kb. 30.000 Forintnyi tőkével el tudsz kezdeni kereskedni.

Pro és kontra

Érvek az Optionfair mellett:
 • Magyar nyelvű felület
 • Londoni értéktőzsdén jegyzett cég
 • Az MNB engedélyezési listáján szerepel
 • Több, mint 120 eszköz
 • Magyarország legkeresettebb brókere
 • 100%-os profitmutató
 • Már 100 euróval lehet számlát nyitni
Érvek az Optionfair ellen:
 • Néhol nem tökéletes a magyar fordítás
 • Nincs demoszámla

Kinek ajánljuk?

Az Optionfair egy elég egyszerű bróker, így haladó traderek számára lehet, hogy nem fog semmilyen újdonsággal szolgálni. Emellett az indikátorok is eléggé el vannak dugva, és nehéz őket összetettebb kereskedési stratégiákhoz hatékonyan alkalmazni. Ezekkel szemben az Optionfairt nyugodt szívvel ajánljuk Neked, ha

 • kevéssé vagy egyáltalán nem beszélsz angolul. A magyar nyelvű felület és a magyar ügyfélszolgálat rendkívül sokat fog segíteni,
 • teljesen kezdőként most kezded a bináris kereskedést,
 • nálad sem a design az elsődleges szempont a kereskedési felület esetén,
 • nincsenek szabadon felhasználható, nagyobb összegű megtakarításaid, hiszen itt 100 euró is elegendő a számlád megnyitásához.

Összefoglalás

Összegzés:

Az Optionfair nemzetközi szinten az egyik legelismertebb brókercégek egyike, a londoni értéktőzsdén is jegyzik. A kereskedési felület esetén nem nyújt kiemelkedőt, de az alapokat stabilan tudja.

Ez az egyetlen magyar nyelvű bróker a bináris opciós piacon, ezért kezdők számára és azok számára, akik kevéssé beszélnek angolul, kifejezetten jó választás lehet.

A Google alapján Magyarország legkeresettebb bináris opciós brókeréről beszélünk.

 • Egyéni vállalkozóként megtanultam, hogy megtermelt pénzemet mindig újabb és újabb befektetési lehetőségek mentén kell gyarapítanom. Az Optionfairt annyira szeretem, hogy mióta megismertem, nem nagyon keresgélek újabb megoldás után.
  Zsolt
  Egyéni vállalkozó
 • Az Optionfairt azért szeretem, mert jogilag is az egyik legtisztább, legátláthatóbb bróker.
  Rebeka
  Ügyvéd
 • Amit imádok az Optionfairben, hogy nem csak otthon suli után, de az unalmas előadások alatt is meg tudom keresni a tandíjam árát, és még költőpénzem is marad.
  Attila
  Egyetemista
 • Munkám miatt rengeteget kell utaznom, de az Optionfairt laptopomról bárhonnan elérhetem, így fölös 1-2 órás szüneteim alatt is pénzt tudok keresni.
  Anna
  Divattervező
 • Nagyon egyszerű és gyorsan tanulható brókernek tartom az Optionfairt, kezdőknek mindenképpen ezt ajánlom, sőt én már két és fél éve kereskedem és még mindig nem váltottam.
  Péter
  szoftverfejlesztő

Az Optionfair európai szabályozások miatt sajnos jelenleg nem fogad magyar forgalmat.

Addig is bátran ajánljuk Neked az IQ Option brókert, ahol ide kattintva egy ingyenes demószámla vár Téged!