Bináris opciók kezdőknek

Gratulálunk Neked!

Örülünk, hogy itt vagy! Olvass tovább és ismerd meg a bináris kereskedést az alapoktól!

Gratulálunk egyrészt azért, mert szeretnél változtatni jelenlegi élethelyzeteden, és kinyúlsz egy olyan lehetőség felé, amivel erre jó lehetőséged nyílik. Magyarországon rengeteg ember elégedetlen saját helyzetével, de valami különös oknál fogva panaszkodáson, szitkozódáson és mások hibáztatásán kívül a többség semmilyen előremutató lépést nem tesz annak érdekében, hogy javítson ezen.

Bármennyire is közhelyesen hangzik, tengernyi lehetőség áll előtted, és a sorsodat Te magad alakítod. Éppen ezért vagy most itt és olvasod e sorokat.


Másrészt azért, hogy itt vagy a „Kezdő vagyok” oldalon, hiszen ezzel önmagadnak és nekünk is beismerted, hogy kezdőnek számítasz a bináris opciók világában. Magyarországot szokták viccesen úgy is jellemezni, hogy 10 millió futballedző és politikus hazája, hiszen mindkét témában mindenkinek van szilárd, kialakult véleménye. A magyaroknak szinte mindenről van konkrét elképzelése és az átlagember nagyjából mindenhez ért.

Ezzel szembehelyezkedve, Platón egykor nagyon pontosan alkotta meg a tudás definícióját:

A tudás annak felismerése, hogy mit nem tudunk.

Gratulálunk, hogy itt vagy és ne feledd, egy dolog van, ami Tom Brady-ben, Albert Einsteinben, Bartók Bélában és Elon Muskban közös: Mindannyian voltak egyszer kezdők.

Ezzel a beismeréseddel kiemelkedtél az átlagemberek soraiból, és velünk együtt több, mint 2000 tagunk állítja már: jelenleg a lehető legjobb oldalon vagy. Mindig az első lépés a legnehezebb és Te már túl vagy rajta. Most lássuk, hogy miért vagy itt!

Te miért kerültél ide?

Mindig lásd magad előtt a kitűzött célodat!

Ahhoz, hogy elérd céljaidat, mindig kell egy erős miért, valami, ami éget és hajt előre. Biztos pontosan tudod azt, hogy Téged mi vezérelt a Bináris Mentor oldalára, had osszuk most meg Veled azt, hogy mi miért indítottuk el ezt a projektet. A Bináris Mentor szerkesztőségében az alapítás óta hárman veszünk részt. Ami érdekes, hogy mind a hárman teljesen eltérő motivációval érkeztünk a startvonalhoz:

Csupán az volt a célunk ezzel a kitekintéssel, hogy lásd, teljesen eltérő miértek vezettek minket ide, a Bináris Mentor megalapításához, pont úgy, ahogy Te és többi tagunk is teljesen különböző okokkal, körülményekkel, esetleg problémákkal érkeztek hozzánk.

Szeretnél Te is profi kereskedővé válni, vagy csupán a megkereshető pénz motivál? Itt bármelyik miértre megoldással szolgálunk Neked, csak tartsd szem előtt valódi motivációdat és sose hagy kihunyni!

Hogyan segítünk Neked célod elérésében?

Bevezetünk a bináris opciók világába és megmutatjuk, hogyan tudsz sikeres kereskedőként hosszú távon stabil, kiszámítható jövedelmet keresni.

Mik is azok a bináris opciók?

Bináris: két elemből álló, kettős állapotú

Az elnevezés már önmagában sejteti a bináris kereskedés lényegét. A bináris kereskedés során azt kell eldöntenünk, hogy egy árfolyam magasabban, vagy alacsonyabban fog-e állni a jelenlegi szintnél egy bizonyos idő eltelte után. Alapjaiban eléggé hasonlít a közönséges pénzérme feldobásra, amikor is szintén két fajta kimenetele lehet az eseménynek: Fej vagy Írás.

Ilyen téren a bináris opciókra is lehetne úgy tekinteni, mint egy közönséges szerencsejáték, azonban óriási különbség, hogy itt képesek vagyunk a múltbeli árfolyammozgások alapján előre jelezni az jövőbeni mozgás várható irányát, míg ez egy érme esetében – akárhányszor dobtuk fel előtte – teljesen lehetetlen.

Bináris Mentor Kisokos

Segítünk eligazodni a bináris kereskedés világában.

Összeszedtük Neked a legfontosabb kifejezéseket, amikkel nem árt tisztában lenned. Igyekszünk mindig érthetően és lehetőleg minél kevesebb szakszóval fogalmazni, de könnyedén előfordulhat, hogy máshol szembejönnek veled az alábbi elnevezések mindenféle további magyarázat nélkül:

Bróker:A bináris kereskedés csak bináris opciós brókerek felületén keresztül lehetséges. Ezek olyan cégek, amelyek rendelkeznek a megfelelő nemzetközi pénzügyi engedélyekkel ahhoz, hogy ilyen jellegű pénzpiaci ügyleteket bonyolítsanak le és magánembereknek is hozzáférést biztosítanak gyakorlatilag a világ bármelyik eszköz, index vagy részvényárfolyamához.
Pozíció:Akkor kerülünk pozícióba, miután rákattintottunk a Call, vagy a Put gombra egy bróker felületén.
Nyitás:Pozíciót, mint fent láthatod, két féle irányba tudunk nyitni. Ha az árfolyam emelkedését várjuk, akkor Call pozíciót nyitunk, ha az árfolyam csökkenésére számítunk, akkor viszont Put opciót nyitunk.
Alaptét:Az alaptét azt a pénzösszeget jelenti, amit egy adott pozíció megnyitásakor tétként felteszünk. Ez általában minimum 10-20 dollárról indul, de a későbbiekben mutatunk Neked olyan brókert is, ahol ez csupán 1 dollár.
Call:Call pozíciót akkor nyitunk, ha a vizsgált árfolyam emelkedésére számítunk. Általában zöld színű gombbal jelölik a brókerek felületén.
Put:Put opciót akkor nyitunk, ha a vizsgált árfolyam csökkenésére számítunk. Általában piros színű gombbal jelölik a brókerek felületén.
Lejárat:A pozíciót általában valamilyen előre meghatározott időtartamra nyitunk, ezt nevezzük lejáratnak. Léteznek 1, 2, 5, 10 perces vagy esetenként sokkal hosszabb lejáratú opciók is. A pozíció megnyitásának pillanatában a bróker rögzíti az árfolyam értékét, majd a lejárat pillanatában is megvizsgálja azt, és a két érték különbsége adja meg, hogy nyertes vagy veszteséges pozícióról beszélünk.
Profit:A profit a nyereséges pozíciók után automatikusan jóváíródik a számlánkon. Ez általában 75% és 90% között szór, és azt jelenti, hogy a feltett alaptét ennyi százalékát nyerjük meg valódi pénzként. Tehát ha például 80%-os profit mellett egy 100 dolláros pozíciót megnyertél, akkor a lejárat után a számládon 180 dollárt fogsz látni.
Deposit:A számlára történő befizetést nevezik így. Tőled indul és a brókerhez érkezik. További tudnivalók itt!
Withdraw:A számlán keletkezett nyereség kifizetését jelenti. A brókertől indul és Hozzád érkezik. További tudnivalók itt!
Volatilitás:Az árfolyamok egyik lényeges tulajdonsága. Azt jelenti, hogy egy árfolyam mennyire nagy kilengésekkel mozog, mennyire ugrál nagyokat.
Stratégia:Bináris opciós stratégiának hívunk minden olyan módszert és szisztémát, amit tudatosan követünk annak érdekében, hogy kereskedéseink minél nagyobb arányban legyenek sikeresek.
Szignál:A bináris opciós piacon a brókerek mellett megjelentek számos szignálszolgáltatás is, amelyek különböző stratégiák mentén elemzik a piacot és valós idejű tippekkel segítik a kereskedéseinket.
Robot:– A technikai fejlődés ma már ott tart, hogy rengetegen használnak bináris opciós robotokat kereskedéseikhez. A robot annyival tud többet, mint a fent olvasható szignálszolgáltatás, hogy a szignált értelmezi, és automatikusan pozíciót nyit a megfelelő árfolyamon a megfelelő irányba. Ezzel kvázi helyettünk keres pénzt, nekünk.
Social trading:Magyarul közösségi kereskedés. Egyes brókerek - mint például a Copyop - olyan lehetőséget is kínálnak, hogy más, profi kereskedők nyitásait egy az egyben valós időben lemásolják. Ez technikailag ma már könnyedén megoldható, számodra pedig annyit jelent, hogy - ha ügyesen választottad ki, hogy kit követsz - akkor mindenféle munka nélkül passzív jövedelmet tudsz termelni.

Gyakran ismételt kérdések

Azok a témák, amelyekkel a legtöbbször kerestek fel minket.

1. Hol tudok bináris opciókkal kereskedni?

A bináris opciós kereskedés csak és kizárólag bináris opciós brókereken keresztül lehetséges. Ezért a sikeres kereskedéshez vezető út első komolyabb állomása a Számodra megfelelő bróker kiválasztása lesz. A brókerekről szóló aloldalunk pontosan ebben segít Neked, de erről majd később.


2. Regisztráció vagy számlanyitás?

A regisztráció valamennyi általunk vizsgált brókernél magát az ingyenes számlanyitást is jelenti.


3. Demószámla

Az IQ Option talán legnagyobb előnye, hogy szinte egyedülálló módon kínál olyan Demo számlát a kereskedési felületen, amelyhez bárki ingyenesen hozzáférhet a regisztrációt követően. Ez azért különösen jó, mert bárki ki tudja próbálni a kereskedést úgymond játékpénzzel azon a platformon, amin majd később valódi pénzzel, éles formában is kereskedik majd.

Ez főleg kezdők számára egy remek alkalom arra, hogy az első lépéseket mindenféle tét nélkül tehessék meg, illetve azok számára is egy remek gyakorlópályát jelent, akik valamilyen stratégiát vagy szisztémát szeretnének gyakorolni és tökéletesíteni. A demószámla teljes mértékben megegyezik a valódi kereskedési közeggel és pontosan úgy viselkedik a felület, mint az éles környezetben tenné.


4. Befizetés

A számlára történő befizetés bankkártyás vagy hitelkártyás utalás formájában mindenhol elérhető, ezen felül pedig brókertől függően történhet különböző online pénzküldő platformokon keresztül is, mint például Skrill, Moneygram, Paypal vagy Trasferwise.

A számlára töténő befizetéshez igazolnod kell, hogy természetes személy vagy, tehát a személyi igazolványod és a lakcímkártyád két oldalát be kell küldened lefotózva, majd ezeket az infókat írásban is meg kell erősítened a felületen. Ez azért fontos, hogy ne lehessen tömegesen számlákat nyitni egyik brókernél se.

Ezt követően lehetőséged nyílik pénzt befizetni a számládra, amivel már elkezdheted az éles bináris kereskedést.


5. Kifizetés

Az általunk ajánlott brókerekre egyaránt igaz, hogy semmilyen apró betűs kikötés vagy feltétel nem áll a kifizetés útjában. A pénzedhez bármikor hozzáférsz, tehát bármikor kézhez tudod venni, ráadásul általában havonta egyszer mindenféle kezelési költség nélkül. Az összeg 2-3 munkanapon belül, de általában már másnap jóváírásra kerül a saját, személyes számládon.


6. Nyereség utáni adózás

Sokan kérdezték tőlünk közületek, ezért lehet, hogy Téged is foglalkoztat az adózás kérdése. Magyarországon mindenféle forrásból érkező jövedelmet – így a bináris opciós kereskedésből származót is – szerepeltetni kell az adóbevallásodban. Ez általában mindösszesen 15% terhet jelent, így például egy 1000 dollár értékű kifizetésnél 150 dollár adó formájában a magyar államot illeti meg.


7. Korhatár

A bináris opciós kereskedés korhatára 21 év. Ez azt jelenti, hogy számlát legalább 21 éves személy nyithat, ezért kell igazolni a befizetéskor a születési dátumot is.


8. Mennyit lehet ezzel keresni?

Többször hangoztattuk ebben az írásban, meg a többi aloldalunkon is, hogy nem szeretnénk olyan dolgokkal hitegetni, hogy hetek, sőt napok leforgása alatt milliós pénzeket fogsz tudni megkeresni bináris kereskedéssel. Vannak traderek, akik ezt rutinszerűen teszik, de ők nem ma kezdték…:)

Fontos, hogy mindenképpen reálisan gondolkodj, két lábbal a földön, higgadtan közelítsd meg a bináris opciókat, és akkor sokkal nagyobb esélyed lesz a sikerre.

A Bináris Mentor ingyenes tanfolyamán bemutatott Mentor Stratégia segítségével egy óra kereskedéssel átlagosan 40 dollár profitot lehet termelni. Ez forintra átszámolva 11.700 Forint körül mozog, az egyszerűség kedvéért ezt kerekítsük lefelé, és számoljunk óránként 10.000 Forinttal. Az alábbi táblázat összefoglalja, hogy a kereskedési órák függvényében milyen várható jövedelmekkel lehet számolni:

Hány órát kereskedsz egy héten?Havi várható jövedelem a fenti kalkuláció alapján:
1 órát50.000 Forint
2 órát100.000 Forint
3 órát150.000 Forint
4 órát200.000 Forint
5 órát250.000 Forint

Ezek a számok természetesen nincsenek kőbe vésve, ennél lehet kevesebb, de lehet több is a profit. Illetve itt 5 órában maximalizáltuk a heti kereskedési időt, hiszen vélhetően sulid vagy munkahelyed miatt eleinte ennél sokkal időd nem lesz ezzel foglalkozni. De idővel természetesen ezen is lehet növelni, és az majd a havi jövedelmen is meglátszik majd...

Nincs más hátra, mint előre!

Fontos itt leszögeznünk, hogy nekünk nem fontos, hogy Te személy szerint elkezdj bináris opciókkal kereskedni. Teljes mértékben a Te döntésed, hogy kinyúlsz-e ezért a lehetőségért, vagy nem. Amit garantálni tudunk, hogy ha belevágsz, nem engedjük el a kezed egészen addig, amíg már önállóan vagy képes hosszú távon fenntartható, kiszámítható pénzeket keresni.

Kérlek, gondolj most vissza az írás elejére, amikor a Te személyes miértedről volt szó.

Alapvetően két különböző opcióval készültünk itt Neked, melyek természetesen nem zárják ki egymást, tehát akár mind a kettőt ki tudod próbálni. A lenti két jellemzés csupán segít a döntésben.


Rád melyik jellemzés illik jobban?


 • Szeretnék érdemben foglalkozni a jövőben bináris opciós kereskedéssel.
 • Szeretném megtanulni a bináris kereskedést az alapoktól a haladó stratégiákig.
 • Hajlandó vagyok 2 órányi "lépésről-lépére" videót végignézni az induláshoz.
 • Nincs komoly megtakarításom, pár ezer forintnál többet nem szánnék rá első körben a kereskedésre.
 • Nem szeretnék ezzel foglalkozni, pusztán a kiegészítő jövedelem érdekel
 • Nincs kedvem ahhoz, hogy bármi újat tanuljak a kereskedésről
 • Nincs fölös 2 órám oktatóvideókra és egyéb ismeretanyagokra
 • Van szabadon felhasználható megtakarításom, amit szeretnék gyarapítani

Akkor Neked a Bináris Opció Akadémiát ajánljuk!

Akkor Neked a Bináris Opciós robotokat ajánljuk!

Tanulj meg kereskedni!

 • Ingyen megtanítunk kereskedni
 • Működő stratégiát kapsz a kezedbe
 • Minimum befizetés: 10 $
 • 2 órányi oktatóvideó

Keress pénzt egy gombnyomással!

 • Nem kell megtanulnod kereskedni
 • Egy gombnyomással pénzt kereshetsz
 • Minimum befizetés: 250 $
 • Azonnal el tudod kezdeni

E-mailek, amiket tagjainktól kaptunk:

Mennyire tartják hasznosnak tagjaink a tanfolyamainkat?

Kezdd el a pénzkeresést akár már ma!

Hogyan tovább?