A bináris opciókról általában

A bináris opciók fix kifizetésű opciós ügyletek, melyek online kereskedés formájában valósulnak meg. A legegyszerűbb verziójában el kell döntened, hogy egy kereskedett eszköz (devizapár, részvény, árupiaci termék vagy tőzsdei index) pillanatnyi ára a jövőben magasabb vagy alacsonyabb lesz a jelenleginél. Ez a jövőbeli időpont lejárhat percekkel, órákkal vagy akár napokkal az opció megkötését követően. A fix kifizetés jellemzően 65-85% között mozog. Vagyis a dolgod “csak annyi”, hogy eldöntsd, merre mozog a piac és döntésed meghozatalát követően akár perceken belül a befektetésed több, mint másfélszeresét kapod vissza. Egyszerűnek és jövedelmezőnek hangzik, nem? Különösen a néhány százalékos éves banki kamatokhoz viszonyítva. Azt eldönteni, azonban hogy egy árfolyam merre mozog egyáltalán nem könnyű feladat. Nagyon sok ember belevág a bináris opciókba, abban a hitben, hogy hamar hatalmas összegeket fog vele keresni. Köztük csak kevesen rendelkeznek szilárd háttértudással és még kevesebben használnak már bevált, működő stratégiákat.
Nem tudod, hogyan is kezdj neki a kereskedésnek?

7 hasznos tipp a startvonalnál

Kövesd az alábbi lépéseket és Te is megfontolt, profi kereskedővé válhatsz!

1. Ismerd a bináris opciós piacokat és a kereskedés menetét!

Ne ugorj bele a kereskedésbe, véletlenszerűen választva, hogy milyen pozíciókat nyitsz meg. Ez tisztán szerencsejáték, arra pedig van jobb alternatívád. Több értelme van energiát és munkát belefektetve apró sikereket elérve kereskedned, mint mindent kockára tenned és elbuknod.

2. Válassz megbízható brókert!

Számtalan szempont szerint választhatsz brókert. Kifizetési százalék, elérhető eszközök és idősávok, trade típusok, stb.. Mi a Stockpairt ajánljuk. Két okunk van erre: egyrészt kiemelkedő megbízhatósága, másrészt pedig a remek technológiai háttere. Egyéni igényeid persze ettől eltérhetnek (például, ha fontos, hogy hétvégén is tudj kereskedni), de a legtöbb kezdőnek jó választás.

3. Tervezz hosszabb távra!

Ez a pont kettős jelentéssel bír. Egyrészt trade-ek terén is érdemes nem 30 másodpercre nyitnod pozíciókat, mivel ennyire rövid távon nagyon nehéz bármit megalapozottan állítani. Másrészt érdemes elfogadnod, hogy nem két héten belül leszel profi kereskedő.

4. Maradj higgadt és kezeld a kockázataid!

Hihetetlenül könnyű a sikertelenségen begőzölve egyre többet kockáztatni. Hidd el, sajnos tapasztalatból mondhatjuk! Érdemes előre meghozott szabályokhoz tartanod magad kereskedés közben, melyek segítenek kizárni az érzelmeidet. Sokan ajánlják, hogy a mindenkori teljes tőkéd maximum 5%-át kockáztasd egy pozícióban.

5. Foglalkozz egyszerre egy dologgal!

Bár szimpatikus lehet, hogy mennyi eszközzel kereskedhetsz egyszerre, nem ajánljuk, hogy kezdőként egyszerre próbálj mondjuk arannyal, részvényekkel és devizapárokkal kereskedni. Érdemes ugyanis megismerned azt az eszközt, amivel kereskedsz; kitapasztalnod, hogy hogyan hatnak rá a különböző bejelentések, stb.. Az pedig valószínűtlen, hogy ennyi információt könnyedén kezelnél az elején.

6. Tudd, hogy mi alapján nyitod meg a pozícióid!

Kereskedhetsz fundamentális, vagy technikai alapokon is (akár ezek különböző változataival); de mindig tudd, hogy egy pozíciód miért akkor és miért úgy nyitottad.

7. Légy türelmes és ne hidd el azt, hogy holnapra milliomos leszel!

Nagyon sokszor fogsz belefutni például egy új stratégia kipróbálásánál abba, hogy hosszú ideig csak grafikonokat nézel, várva a kedvező lehetőségre, amivel talán kereshetnél néhány dollárt (hiszen sokat nem akarsz kockáztatni). Lesznek eredmény nélküli, sőt veszteséges óráid, ez elkerülhetetlen. Nyugodj bele ebbe és ne keresd a “könnyebb utat”, amit a bináris opciókkal foglalkozó csalók hirdetnek! Könnyebb út nincs! Nem lesz sportkocsid és yachtod a jövő héten, akárki is próbálja veled elhitetni!
A bináris opciókról őszintén

Használható tudás, üres ígéretek helyett

Ismerd meg a bináris kereskedést az alapoktól, a legjobb brókeren át egészen a haladó stratégiákig!

Ahhoz, hogy sikeresen tudj kereskedni:

  • szükséged van egy kiváló brókerre,
  • ismerned kell a bináris kereskedés alapjait,
  • továbbá el kell sajátítanod olyan működő stratégiákat, melyekkel jó eséllyel el fogod majd találni a változás irányát.
Mi felkutattuk és kidolgoztuk a megoldást mind a három pontra.

Mit szólnál, ha mindezt a tudást Veled is megosztanánk?

Ismerd meg a Bináris Opció Akadémiát!


Tovább az ingyenes tanfolyamhoz